Mahkemeye diye çıktı elbise dolabında cesedi bulundu

Aydın'ın İncirliova İlçesi'nde, 60 yaşındaki Mevlit Karacan'ın bekçilik yaptığı işyerinin elbise dolabında cesedi bulundu. Karacan'ın zihinsel engelli kızına tacizde bulunulduğu iddiasıyla açılan davada ifade vermek üzere bir gün önce evinden ayrıldığı, fakat mahkemeye gitmediği ortaya çıktı.

İkinci el kapı pencere satışı yapılan işyerinde bekçilik yapan 60 yaşındaki Mevlit Karacan, zihinsel engelli olan kızına tacizde bulunulduğu iddiasıyla açılan davada ifade vermek üzere perşembe günü evinden ayrıldı. İncirliova Atatürk Mahallesi'ndeki evinden çıktıktan sonra kendisinden haber alınamayan Karacan'ın cesedi, bekçilik yaptığı Aydın-İzmir Karayolu'nda bulunan ikinci el kapı pencere satışı yapan işyerindeki elbise dolabında, saat 09.00 sıralarında bulundu.

İhbar üzerine bölgeye gelen jandarma şüpheli ölümle ilgili çalışma başlattı. Vücudunda herhangi bir kesici ve delici yara izi bulunmayan Mevlit Karacan'ın ilk belirlemelere göre kafasına aldığı sert bir cisim darbesiyle hayatını kaybettiğinin belirlendiği kaydedildi. Yapılan incelemelerin ardından Karacan'ın cesedi otopsi için Aydın Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

ÜÇ GÖZALTI

Hayatını kaybeden Mevlit Karacan'ın ikinci evliliğini yaptığı, bu evlilikten zihinsel engelli bir kızının olduğu öğrenildi. Karacan'ın iki ay önce Söke'den İncirliova ilçesine taşındığı belirtildi. Cesedi bulan işyeri sahibi N.M. ile birlikte 3 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Cem Ulucan/DHA