Aziz Kocaoğlu: Espri yaptım sahi sandılar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Bakan Yıldırım İzmir’e aday olursa ben olmayacağım” şeklindeki sözlerinin yanlış anlaşıldığını bunun espri olduğunu söyledi.

Güzelbahçe Yaka Mahallesi Tahtacı Kültür Evi ve Cemevi törenle hizmete açıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği arazi üzerine yapılan ve temeli 2 Temmuz’da atılan Kültür Evi 4 ayda tamamlanarak hizmete girdi. Açılış törenine CHP İzmir milletvekilleri Hülya Güven, Musa Çam, Mustafa Moroğlu, Alattin Yüksel, CHP İl Başkanı Ali Engin, CHP’li yöneticiler ve Güzelbahçeliler katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaptığı konuşmada Başbakan Erdoğan’ın kongre merkeziyle ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.

5'inci İktisat Kongresi için İzmir’e gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın daha sonra Kuşadası Kongre Merkezi açılışında “İzmir’de kongre merkezi yok. Yerel yönetim yapamıyor. Bunu da biz yapacağız” dediğini hatırlattı. Belediye Başkanı olarak Başbakan’ı eleştirecek söz söyleyecek durumda olmadığını, siyaset anlayışı gereği bunun devlet hiyerarşisine yakışmadığını belirten Kocaoğlu “Ama bir şey var. Başbakan 'biz yapacağız’ derken 'Biz’ ne oluyor? Sayın Başbakan 'Kongre merkezini İzmir’e biz yapacağız. Bize kaldı’ diyor. Biz ne oluyoruz, biz neyiz? Biz, siz, bunlar, onlar diye toplumlu ötekileştirerek bu noktaya geldik. Toplumda huzursuzluk var, gerginlik var. Herkeste gerginlik var. Toplum germeyle değil uzlaşıyla yönetilir. Toplum 'benden olan yaşasın, kazansın işi görülsün’ değil adil olarak davranılırsa huzur olur. Onun için ben İzmir’de 9 senedir hiç ayrım yapmadan görevimi sürdürmeye çalışıyorum. Hayatımdan memnunum. 24 saat istediğim saatte istediğim meydanda tek başına bulunabilirim. Bunu adaletli ve eşit davranmama kimsenin hakkını yememeye borçluyum” dedi.

ESPRİYİ CİDDİYE ALMIŞLAR

Kocaoğlu, Ak Parti İzmir milletvekili Rifat Sait’e söylediği, “Bakan Yıldırım İzmir’e aday olursa ben de olacağım” sözlerinin yanlış anlaşıldığını bunun espri olduğunu söyledi.

Kocaoğlu, “Bir espri yaptım. Şu aday olursa biz olmayız diye. Arkadaşlar ciddiye almış. Basın da bana soruyor. Siyaset gergin ve sinir sistemini yıpratan bir şey. Fırsat buldukça espri yaparak bu havayı dağıtmak doğal görevimiz” dedi. Kocaoğlu, “Yaka mahallesinde Cem evinini başta Alevi yurttaşlara, Tahtacı yurttaşlara ve tüm Güzelbahçelilere, İzmirlilere gelenek ve görenekleri uygulayacakları inançlarını ibadetlerini yapacakların bir mekan olarak sunuyoruz. Daha birçok cemevini devreye soktuk. Yenilerini de gerçerleştiriyoruz” diye konuştu.

Törende Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ercan Geçmez ve Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Selahittin Özel, Büyükşehir Belediyesi ve Güzelbahçe Belediyesi’ne teşekkür ettiler. Özel, “Türkiye’de barışı, kardeşliği, dün değil geçmişten beri isteyen toplumuz. Biz ne 'Sivas’ı Maraş’ta katliamları Sünniler yaptı' demedik. Yapanlar 'faşist, canidir' dedik. Sünniler’e sesleniyorum. Sizin inancının adına birileri cinayet işliyorsa birlikte yürüyelim karşı çıkalım” dedi. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, 2009 seçimlerinde tüm partilerin vaadleri arasında yeralan Tahtacı Kültür Evi’ni yapma için öncelikle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan arazinin tahsisini istediğini söyledi. Kocaoğlu’nun destek verdiğini belirten İnce, plan değişikliği sonrası 2 Temmuz’da temelini attıkları projeyi 120 günde tamamladıklarını ifade etti. Törende, yaşlı Tahtacılar semah gösterisi yaptı. Konuşmaların ardından kurdele kesimi öncesi Alevi dedesi dua okudu.