19. şampiyonluğun onbiri...

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasında Sivasspor ile karşılaşıyor. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da oynanacak maçtan galip ayrıldığı takdirde 19. şampiyonluğuna ulaşacak Galatasaray’ın ilk 11’i şöyle:


Maç: Galatasaray – Sivasspor
Yer: Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena
Tarih: 05.05.2013 Saat: 20.00
Yayın: Lig TV (Canlı)
İnternet: www.galatasaray.org (Canlı Anlatım)

Galatasaray
Fernando Muslera, Emmanuel Eboue, Semih Kaya, Gökhan Zan, Albert Riera, Felipe Melo, Hamit Altıntop, Selçuk İnan, Wesley Sneijder - Burak Yılmaz, Didier Drogba

Yedekler
Eray İşcan, Dany Nounkeu, Sabri Sarıoğlu, Aydın Yılmaz, Nordin Amrabat, Yekta Kurtuluş, Umut Bulut

 

-TARİHİ SINAV-

Fatih Terim’in öğrencileri bu akşam tarihi sınavlarından birine çıkıyor. Ligde son 3 haftaya en yakın rakibi Fenerbahçe’nin 7 puan önünde giren Sarı-Kırmızılılar, TT Arena’da saat 20.00’de başlayacak mücadeleyi kazanması durumunda, Fenerbahçe ne sonuç alırsa alsın şampiyonluğunu ilan edecek.

Süper Lig’de Sivasspor ile kendi sahasında oynadığı 7 maçı da kazanan Galatasaray, istatistiksel olarak şampiyonluğa bu akşamın sonunda ulaşmış olacak. Geçen sezonu Fatih Terim yönetiminde şampiyon olarak bitiren Sarı-Kırmızılı ekip, 19’uncu şampiyonluğuna ulaşacak.

Fatih Terim teknik direktörlüğünde 5 şampiyonluk kazanan Galatasaray, bu akşam 6. şampiyonluğuna ulaşırsa, “4 yıldız” hedefine de bir adım daha yaklaşmış olacak. Süper Toto Süper Lig’de bu hafta Sivasspor ile karşılaşacak olan Galatasaray, sahadan galip ayrıldığı takdirde şampiyonluğunu ilan etmiş olacak.

Süper Lig’de Sivasspor ile kendi sahasında oynadığı 7 maçı da kazanan Galatasaray, bu akşam da sahadan galip ayrılırsa Fatih Terim yönetiminde ilk kez şampiyonluğu bitime 2 hafta kala ilan edecek. Galatasaray bu sezon şampiyon olursa Fatih Terim dönemlerinin en düşük puanlı şampiyonluğunu yaşayacak.

Ayrıca Sarı-Kırmızılı ekip, Galatasaray kalan 3 maçını da kazanırsa lig tarihindeki bir sezonda üst üste kazanma rekorunu, 9 maçla, yineleyecek.