Narlıdere'de evde bakım hizmeti

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi Başhekimliği ile Narlıdere Belediyesi, ilçede hastaneye geliş gidiş konusunda zorluk yaşayan hastaların evlerinde kontrollerinin yapılmasını sağlamak amacıyla “Gezici Sağlık Birimi” uygulaması başlatarak protokol imzaladı. DEÜ Hastanesi’nde yatarak tedavi görerek taburcu olan, ancak daha sonra hastaneye geliş gidişlerinde sorun yaşayan hastalara kolaylık sağlamayı hedefleyen proje için Narlıdere Belediyesi’nin Kadın Dayanışma Merkezi’nce kadınlardan oluşan bir “Gönüllüler Ekibi” oluşturuldu.

Bu ekibin de desteği ile sağlık hizmetine ulaşmada sıkıntı çeken hastaların adreslerinin belirlenip, “Gezici Sağlık Birimi” uygulaması ile hastalara evde poliklinik hizmeti verileceği belirtildi. Projeyi başlatmak üzere Başhekim Prof. Dr. Mehmet Refik Mas ile Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Belediye Başkanlık makamında bir protokol imzaladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcıları Doç. Dr. Selim Karabekir, Doç. Dr. Ataç Sönmez, Narlıdere Belediyesi Kadın Danışma Merkezi Müdürü Semra Pektopal ve gönüllü kadınların da katıldığı törende konuşan Narlıdere Belediye Başkanı Batur, “Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi ile başlattığımız bu sosyal proje çok önemli. Başhekimimizden böyle bir teklif gelince heyecan duyduk. Bu tür projelerde önemli olan sürdürülebilirliktir. Hastaların tedavilerinin evinde sürdürülmesini sağlamak için bizim sağlayacağımız destek, bu tür hastaları yerinde tespit etmek, üniversitemize bildirmek ve hastalarımızın üniversiteye naklini sağlamak. Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi yöneticilerine projeyi bizimle yürüttükleri için teşekkür ediyorum” dedi.

DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Refik Mas “Gezici Sağlık Birimi” uygulaması ile ilgili olarak şöyle konuştu:

“Üniversiteler bilim alanlarıdır ve ülkenin gelişmesinde en önemli unsurlardır. Biz de Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi olarak bu bilimsel katkıyı bölgemizde nasıl daha etkin hale getirebilirizi düşündük ve poliklinik hizmetini hastaların evlerine götürmeyi planladık. Bilindiği gibi Sağlık Bakanlığı’nın evde bakım politikası var ve sadece devlet hastaneleri yapıyor. Üniversitelerin de işin içinde olması gerektiği düşüncesiyle harekete geçtik. Sayın Belediye Başkanımızın da belirttiği gibi başarı için sürdürebilirlik gerekli, biz bu konuda dikkatli bir şekilde çaba harcayacağız. Kadın gönüllülerimizin de katkıları ile başarıya ulaşacağımıza inanıyoruz.”