Kızlı erkekli tartışmasının gözardı edilen boyutu

Kızlı erkekli evler tartışması gündemdeki sıcaklığını korurken, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Zaman Yazarı Bülent Korucu, meselenin gözardı edilen boyutuna dikkat çekti.

Tartışma; dini saiklerle özel yaşama müdahale edilmeye çalışıldığını savunanlarla, aslında müdahale niyetinin söz konusu olmadığını söyleyenler arasında devam ediyor. Korucu ise özel hayatın dokunulmazlığının beşeri hukuktan önce İslam Hukukunda güvence altına alınmış olduğuna vurgu yaptı.

###11756###

 

Bülent Korucu, Hucurât Sûresi'nin 12. ayetindeki: “Ey iman edenler! Zannın birçoğundan sakının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurlarını ve mahremiyetlerini araştırmayın. Birbirinizin gıybetini yapmayın. Herhangi biriniz ölü kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz! Allah’a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah, tövbeyi çok kabul edendir, çok merhamet edendir” ifadesine dikkati çekti.

###galeri_3921###

Korucu yazısında şu olayı da anlattı:

“Hz. Ömer, bir gece Medine’de dolaşıyordu. Evlerden birinden şarkı sesleri duydu. Hemen duvara tırmanıp içeri girdiğinde hoşlanmadığı bir manzara gördü ve içerideki adama çıkıştı. Adam: “Ey Mü’minlerin Emiri, dur, acele etme. Eğer ben, Allah’a karşı bir bakımdan hata işlediysem, sen üç bakımdan hata işledin: 1- Allah Teâlâ, “Birbirinizin gizli hâllerini araştırmayın.” (Hucurât 49/12) buyurduğu hâlde, sen ayıp araştırdın. 2- Allah, “Evlere kapılardan girin!” (Bakara 2/189) buyurduğu hâlde, sen duvara tırmandın. 3- Allah, “Ey iman edenler! Kendi evleriniz dışındaki evlere, sahiplerinden izin isteyip onlara selâm vermeden girmeyiniz. Böyle yapmanız sizin için daha münasiptir. Olur ki düşünür, hikmetini anlarsınız.” (Nûr 24/27) buyurduğu hâlde, sen evime izinsiz girdin ve üstelik selam da vermedin.” diye karşılık verdi.

Hz. Ömer: “Eğer ben seni affedersem, sen de beni affeder misin?” dedi. Adam kabul edince, Hz. Ömer “Affettim” diyerek evden çıkıp gitti. (Kenzu’l-Ummâl, 3/808 hadis no: 8827)...

Yazının tamamını linki tıklayarak okuyabilirsiniz:

http://www.zaman.com.tr/bulent-korucu/kizli-erkekli-tartisma_2163994.html