Karşıyaka Ata'yı Funda Arar ile andı

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Sanayiciler ve İş Adamları Derneği işbirliğiyle Karşıyaka Spor Salonu'nda düzenlenen 10 Kasım Özel Konserinde Rüştü Asyalı ve Funda Arar sahne aldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 75. yılında İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO), İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (İZSİAD)işbirliğiyle düzenlenen 10 Kasım özel konserinde anıldı. Karşıyaka Kapalı Spor Salonu'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesiyle başlayan 10 Kasım özel konserinde İzdso Müdürü Ender Ünal ve İzsiad Başkanı Hasan Küçükkurt bir konuşma yaptı.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ve İzmir Çoksesli Sanat Korosuyla birlikte sahneye çıkan tiyatro ve sinema oyuncusu, seslendirme sanatçısı Rüştü Asyalı, Nazım Hikmet Ran'ın yazdığı Kuva-i Milliye Destanı'nı barkovizyonda gösterilen videolar eşliğinde seslendirdi. Konserin ikinci bölümünde sahneye çıkan Funda Arar Atatürk'ün sevdiği şarkıları kendi orkestrası ardından da sahneye çıkan İzmir Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde söyledi.

Şef Ender Sakpınar'ın yönettiği konserin son bölümde İzmir Marşı ve 10. Yıl Marşı'na salondaki sanatseverler de Türk Bayraklarıyla eşlik etti. Konser, barkovizyonda Mustafa Kemal Atatürk'ün 10. Yıl nutkunun gösterimiyle son buldu. Konseri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu , Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ve İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu da izledi.