Gelişim Koleji'nde öğrencilere yol haritası

Öğrencilerin vücut kitle indeksinden hız ve dayanıklılığa kadar tüm verilerini kayıt altına alan beden eğitimi bölümü, çocuklara spor yaşamları için yol haritası çiziyor. Gelişim Koleji Beden Eğitimi Bölümü, öğrencilerin boy-kilo, vücut kitle endeksi, hız, dayanıklılık, kuvvet ve esneklik gibi özelliklerini kayıt altına alarak, çocukların eğitim hayatları boyunca gelişimlerini takip etmeye başladı.

Şeniz Çelik başkanlığında, Dr. Çağatay Ercan, Muhsin Sağdıç, Hasan Burak Çukur, Halil İbrahim Çevik ve Şenay Kılınç'tan oluşan ekip, bu çalışma sayesinde öğrencilere bireysel yönlendirmeler yapma imkanına kavuşurken, okul, özellikle spor okullarına yönlendirmeler konusunda önemli verilere sahip oldu.

Bölüm Başkanı Şeniz Çelik, sporu öğrenci gelişiminin önemli bir parçası olarak gördüklerini ve bu sayede bir yol haritasına sahip olduklarını belirterek, "Sportif oyunlar, basketbol, voleybol, atletizm, ritmik-temel cimnastik ve futbol branşlarındaki spor okullarımız yapılan çalışmanın faydalarını görmeye başladı. Sporu, yaşama dair bir ön hazırlık yolu olarak görüyor, bedensel ve duygusal dayanıklılığı artırma, sabır, kontrol mekanizmalarını geliştirme, azim ve değişime ayak uydurma gibi becerileri artırmada kullanıyoruz" dedi.