Konak Belediyespor'a şok ceza

Şampiyonlar Ligi'nde tarihi bir başarı yakalayan Konak Belediyespor, SV Neulengbach ile oynadığı rövanş öncesi UEFA'nın cezasıyla sarsıldı. UEFA, Atatürk'ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım'da İzmir'de oynanan maç öncesi izin alınmadan saygı duruşunda bulunulduğu ve İstiklal Marşı okunduğu için kulübe 10 bin Euro ceza kesti. Ödüller konusunda erkek takımlarıyla kadın takımlarına farklı yaklaşımlar sergileyen UEFA'nın kestiği ceza tepkiyle karşılandı.

Konak Belediye'nin yıldız golcüsü Dusa Cosmina maça yetişmedi. İzmir'deki ilk maçın henüz 1. dakikasında rakip kaleciyle çarpışarak sakatlanan Cosmina iyileşemeyince rövanşta kadroya alınmadı. İlk maçta başına aldığı darbe sonrası hastaneye kaldırılan Sevgi 11'e döndü.

Antrenmanda sakatlık yaşayan Gamze ise yedekti. İzmir'deki ilk maçta Sevgi'nin sakatlanmasından sonra rövanşta da Esra talihsiz bir sakatlık yaşadı. Ayağı çim zemine takılan Esra'nın dizi döndü. Başarılı futbolcu ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Maç Viyana yakınlarında küçük bir kasaba olan Neulengbach'ta, yağmur altında oynandı. Wienerwald Stadı'nda sadece bir küçük tribünün bulunması, çevresinin ise yerleşim merkezinden oluşması dikkat çekti. Ücretsiz olan ilk maçın aksine Avusturyalı yöneticilerin İzmir'den gelen Konak Belediye Meclisi üyelerinden 10 Euro maç ücreti talep etmesi tepkiye neden oldu.

Viyana Üniversitesi'nde okuyan ikisi Karşıyaka, biri Göztepeli 3 İzmirli genç formaları ve Türk Bayraklarıyla maça gelerek Konak Belediyespor'u destekledi. Altınordu da maça üzerinde "Cumhuriyet'le yaşıt Altınordu Atatürk'ün kızlarına başarılar diler" yazılı pankart yolladı.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Bosna Hersek'teki eleme grubu ve Polonya'daki Raciborz deplasmanından sonra Avusturya'da da takımı yalnız bırakmadı. Tartan maçın ardından elenseler de tarihte bir ilki başaran İzmirli kızları kutladı.