17 yaşındaki kız gerçeği hastanede öğrendi

İngiltere'nin Isle of Wight bölgesinde sırt ağrısı şikayetiyle doktora giden 17 yaşındaki genç kız doğuştan, vajinası, rahmi ve rahim ağzının olmadığını öğrendi. İngiltere’de her 5 bin kadında bir görülen MRKH hastası olduğu ortaya çıkan genç kızın bu yüzden hiçbir zaman cinsel ilişki yaşayamayacağı, adet göremeyeceği ve çocuk sahibi olamayacağı anlaşıldı.

Daily Mail’in haberine göre, bugün 19 yaşında olan Jacqui Reck, iki yıl önce sırt ağrısı şikayetiyle gittiği doktora o güne kadar hiç adet görmediğini söyledi.

Genç kız testler yaptırmak üzere sevk edildiği hastanede, çok ender görülen MRKH hastası olduğunu, yani aslında vajinasının ve rahminin bulunmadığını öğrendi. Uzmanlara göre, MRKH hastası kadınlarda dışarıdan herhangi bir anormallik bulunmuyor. Yani dış görünüşte normal cinsel organa benzeyen bir girinti ve sidik deliği bulunuyor, ancak rahim, vajina ve vajina ağzı bulunmuyor.

İki yıldır tedavi gören Jacqui Beck hastalığı hakkında bilinç oluşturmak için medya ile konuşmayı kabul ettiğini açıkladı.