Ege dünyayı eğitiyor

Ali Haydar Şahin/İZMİR(Ege Ajans) - Ege Üniversitesi’nin dünyanın saygın üniversiteleri arasına girmesi ve uluslararası başarıları eğitim açısından referans merkezi haline gelmesini sağladı.

Küba’dan Güneş Enerjisi Enstitüsü’ne eğitime gelen bilim insanları ve yöneticilerden sonra Kazakistan’dan 6 kişilik ekip kalp nakli ve yapay kalp hakkında eğitim görmek üzere Ege Üniversitesi’ne geldi.

Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’la birlikte Tıp Fakültesi Dekanlığı ve Başhekimliği ziyaret eden Kazak ekip, Prof. Dr. Tahir Yağdı’nın yönetiminde kalp nakli eğitimine başladı.

Kalp naklinde Türkiye’de lider konumdaki Ege Üniversitesi Avrupa ve Dünya sıralamalarında da daima üst sıralarda yer alıyor. Kazak Organ Nakli Ekibinin elemanları, “Özellikle kalp naklinde Ege Üniversitesi’nin örnek aldıklarını, ülkelerinde başarı göstermek için Ege Üniversitesi’nin desteğine ihtiyaç duyduklarını belirttiler.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ise, kültürün ulusal, bilimin evrensel olduğunu belirterek, “Biz nasıl ki bilimde dünyanın gelişmiş ülkelerine elemanlarımızı gönderip bilimi ülkemize taşıyorsak, bizim üstün olduğumuz konularda da yardımdan kaçınmıyoruz. Kapımız tüm ülkelere açık” dedi..