Urla Gençlik yeniden kadın basketbolunda

Urla Gençlik Kadın Basketbol takımı uzun bir aradan sonra Deplasmanlı 2. Lig’de mücadele etmeye başladı. Deplasmanlı Kadınlar 1. Ligi’nde ilk ilçe takımı olarak yer alan ve başarılarıyla Türkiye genelinde haklı bir yer edinen Urla uzun bir aradan sonra 2. Lig’de.

İlk etapta tecrübeli oyuncularına altyapıdan genç oyuncuları takviye eden takım, bu sezon liglerde var olduğunu gösterme hedefinde. Kadın Basketbol takımının lige geri dönmesiyle Urlalı basketbol severler de takımını desteklemek üzere salonu doldurdu. Kendi evindeki ilk maçında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ekibini ağırlayan Urla Gençlik maçı 99-44 mağlup tamamladı.

Urla Gençlik Spor Kulübü Başkanı Metin Saltık, kendi seyircileri önünde alınan mağlubiyetin kendilerini üzmesine rağmen Urla seyircisinin takımını desteklemek, her zaman yanlarında olduklarını göstermek amacıyla salonu doldurmasının, salonu süsleyerek güzel bir ambiyans oluşturmasının çok güzel olduğunu ifade ederek bunun Urla Gençlik Bayan Basketbol takımının eski günlerine geri dönüşünün bir başlangıcı olduğunu söyledi.

Urla Gençlik Kadın Basketbol Takımını evindeki ilk maçında yalnız bırakmayan Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu takıma başarılar dileyerek her zaman yanlarında olduklarını ifade etti. Maç öncesi rakip takımada başarılar dileyen Karaosmanoğlu, 15 Kasım’da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 30. Yılı olması nedeniyle kardeş ülke KKTC’nin kuruluşunu kutlayarak takım oyuncularına çiçek sundu.