80 metreden cesedi çıktı

Muğla’nın Köyceğiz İlçesi’ne bağlı Pınarköy Köyü’ndeki bir krom madeninde göçük altında kalan 2 işçiden 1’i öldü, diğeri yaralandı. Pınarköy Köyü’ndeki özel bir maden şirketi tarafından işletilen krom madeninde, yerin 80 metre altındaki galeride bugün saat 15.30 sıralarında göçük meydana geldi.

Asansörle inilen galerinin 150’nci metresinde çalışan 5 işçiden 3’ü son anda kaçarak canların kurtarırken, 2’si göçük altında kaldı. Göçük altında kalan işçilerden 4 yıldan bu yana madende çalışan evli ve 2 çocuk babası, 40 yaşındaki Salih Keskin, arkadaşları tarafından kurtarılıp, Köyceğiz Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Keskin’in hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Göçük altında kalan diğer işçi, 30 yaşındaki Ali Abay’ın kurtarılması için Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Fethiye Şubesi’nden yardım istendi. Ancak, AKUT ekibinin yerin bu kadar altına inebilecek yeterli donanımının bulunmaması nedeniyle daha sonra bundan vazgeçildi. Tekrar madene inen işçiler göçük altında kalan evli, bir çocuk babası diğer arkadaşları Abay’ı da kurtarmak için çalışmalara başladı. Yaklaşık 1 saat sonra Abay’ın cesedine ulaşıldı.

Acı haberi alarak gelen 21 yaşındaki Abay’ın eşi Filiz Abay ve yakınları sinir krizi geçirdi. Abay, eşinin 4 yıldan bu yana madenlerde çalıştığını belirterek, "1 yıl önce bu madene geçmişti. Ekmek parası için hergün motosikletiyle 35 kilometre yol yapıp, Dalaman’ın Encik köyü’nden çalışmak için madene geliyordu. Çocuğum yetim kaldı. Acımız büyük" dedi.

Abay’ın cesedi, savcının gelmesi için galeride bekletilirken Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale’de olay yerinde bilgi aldı. Jandarma, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.