Gaziemir'de bahara coşkulu merhaba

Gaziemirliler, baharın gelişini belediyenin düzenlediği geleneksel bahar şenliğinde dans ederek coşkuyla kutladı. Gecede sahne alan dansçılar ve müzisyenler, gece boyunca coşkuyu zirveye taşıdı.

Baharın gelişi olarak kabul edilen ve yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlanan Hıdırellez, Gaziemir’de, belediyenin düzenlediği şenlikle kutlandı. Gaziemir Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve Irmak Mahallesi Pazaryeri’nde gerçekleştirilen Bahar Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu. Çaybaşılı Derviş, Gaziemirli Cemil, Gaziemirli Naim, İzmirli Eyüp’ün şarkıları, dansçı kızların kıvrak danslarıyla sahne aldığı gecede, Gaziemirliler eğlenceye doydu. Kışı uğurlayıp, yaza merhaba demenin coşkusunu yaşayan Gaziemirliler, müzisyenlerin hareketli şarkılarına danslarıyla eşlik ederek gönüllerince eğlendi. Dileklerin tutulup, dansların edildiği Hıdırellez kutlamasında, Belediye Meclis Üyesi Neriman Balcı Türkeri, bahar bayramını kutlayarak, genç müzisyenlere ve dansçılara teşekkür etti.

Müzisyenlere nar hediye eden Türkeri, “Göreve geldikten sonra Hıdırellezi, geleneksel Bahar Şenliği’yle halkımızla birlikte kutlayan, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol adına, baharın hepinize bolluk bereket getirmesini diliyorum” dedi.