Ege'de şiddetli yağış uyarısı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji Genel Güdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bugün gece saatlerinden itibaren ve yarın, Ege ve Batı Akdeniz'in bazı illerinde şiddetli yağış beklendiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Güdürlüğü'ne bağlı Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğü, Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli, Muğla ve Antalya'nın kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağış beklendiğini açıkladı.

Yurdun batı kesimlerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların bugün Muğla genelinde, gece saatlerinden itibaren ve yarın İzmir, Aydın, Muğla, Antalya ile Edirne ve Isparta'nın güney, Balıkesir'in batı ilçelerinde kuvvetli, Muğla ile Antalya'nın kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olmasının beklendiği bildirildi.

Saatte metrekareye 51 ile 100 kilogram arasında yağış beklendiğini kaydeden meteoroloji, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına, yıldırım, dolu, hortum oluşma riski vb.) vatandaşların ve ilgilerin dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.