Menekşeler Nejat Uygur için

Nejat Uygur’un İzmir Kültürpark’taki büstünün çevresine park işçileri tarafından çok sevdiği beyaz ve kırmızı renkli menekşeler dikildi. Yıllarca Fuar Çamlık Senar Gazinosu’nda sahneye çıkan Nejat Uygur için İzmir’in ayrı bir önemi vardı. Nejat Uygur’un İzmir Kültürpark’taki büstünün çevresine, park işçileri tarafından çok sevdiği beyaz ve kırmızı renkli menekşeler dikildi.

İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, Uygur’un ilk büstünün sahneye çıktığı Fuar Çamlık Senar Gazinosu önünde dikildiğini, daha sonra Celal Atik Spor Salonu’nun karşısına konulduğunu belirtti. Uygur’un yıllarca İzmir Fuarı’nda sanatıyla İzmirliler’in gönlünde taht kurduğunu belirten Maruflu, "Gerçek bir İzmir sevdalısıydı ve her fuar döneminde İzmir’de sahne alırdı. Ne zaman gitsem masanın üstünde menekşe çiçeği bulunurdu. Kuruyuncaya kadar onu masanın üzerinde tutardı. Büstünün etrafına menekşe dikmek güzel bir düşünce. Demek ki onun bu çiçeği çok sevdiğini biliniyor" dedi.

Uygur’un mütevazı bir insan olduğunu, lüksü sevmediğini, çocuklarla ilgili bir etkinlik olsa ücretsiz olarak koşa koşa geldiğini anlatan Sancar Maruflu, "İzmir Fuarı onun için ayrı bir önem taşıyordu" diye konuştu.