Simavlıların Çinli yengesi

Kütahya’nın Simav İlçesi’nde yaşayan Ali Çallı ile evlenen 28 yaşındaki Çinli Dong Mei Cheng, işletmecisi kadın olan bir kafede garson olarak çalışıyor. Sempatik tavırlarıyla herkesin takdirini kazanan, Simavlılar’ın yengesi Cheng sayesinde kafenin müşterileri arttı.

Çinli Dong Mei Cheng ile Simavlı Ali Çallı 5 yıl önce Çin’de tanışıp evlendi. Mutlu evliliğinden bir de Ali Han adında erkek çocuk sahibi olan Cheng, Simavlıların yengesi oldu. Geçen yıl kayınvalidesi Zehra Çallı hastalanınca eşiyle birlikte Simav’a dönüş yapan Cheng, büyük bir fedakarlıkla kayınvalidesinin ihtiyaçlarını karşılayarak ona baktı. Altı ay önce kayınvalidesini kaybeden Cheng, bu kez garsonluk yapmaya başladı. TOKİ konutlarının bulunduğu Muradınlar Mahallesi’nde işletmecisinin kadın olduğu kafede garson olarak çalışan Cheng, sevimli ve sempatik tavırlarıyla herkesin beğenisini kazandı.

CHENG YENGE ÇİN YOLCUSU

Cheng’in önümüzdeki günlerde ülkesine geri dönecek olmasından büyük üzüntü duyduğunu ifade eden işletme sahibi Serpil Aysul, Cheng gibi işine sadık bir yardımcı bulmanın zorluğunu dile getirdi. Belli bir süre sonra çok sevdiği Simav’a geri dönebileceğini dile getiren yenge Cheng, “Çalışmayı çok seviyorum. Boş oturamıyorum. Biz Çinliler çalışmadan yapamayız. Yakın arkadaşım Serpil Hanım’a işyerinde garson olarak yardımcı olmaya çalıştım. Müşterilerin bana nazik ve kibar davranmasını ömrüm boyunca unutamayacağım” dedi.