Katil zanlısı kızın inanılmaz rahatlığı

İzmir’in Çiğli İlçesi’nde, yetiştirme yurdundan kaçıp zaman zaman yanında kaldığı, kendisine yardım eden 94 yaşında Nuriye Sağ’ı bıçaklayarak öldürmekle suçlanan 15 yaşındaki G.B.K. ile aynı yurtta kalan suç ortağı olduğu belirtilen 17 yaşındaki E.B. hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

G.B.K.’nin, olayın ardından sosyal paylaşım sitesi facebook’taki sayfasına, yaşlı kadının gömüleceği mezarlığı işaret etmek için 'Yamanlar yolcusu kalmasın', cezaevine gireceğini anlatmak için de 'Yakında B.K. cezaevinde' yazdığı ortaya çıktı. Geçen 19 Haziran’da, 8053 sokak 30 numaradaki evde meydana gelen olay, Mahir Sağ’ın her gün ziyaret ettiği annesi Nuriye Sağ’ın evine gitmesiyle ortaya çıktı. Eve giren Mahir Sağ, annesini kanlar içerisinde yerde buldu. Eve çağırılan polis ekiplerinin araştırmasında, yaşlı kadının 8 yerinden bıçaklanarak öldürüldüğü belirlendi.

CİNAYET ŞÜPHELİSİ 15 YAŞINDAKİ KIZ İLE ARKADAŞI ÇIKTI

Olayın ardından araştırma başlatan polis, yetiştirme yurdunda kalmasına rağmen zaman zaman kaçarak geldiği yaşlı kadının yanında kalan 15 yaşındaki G.B.K.’nın kimliğini belirledi. Aranmaya başlanan G.B.K., aynı bölgede yakalanarak gözatına alındı. Ağabeyi de cezaevinde olan G.B.K.’nın, küçük yaşlardan beri çocuk yuvasında büyüdüğü, sık sık da kaçarak arkadaşlarında kaldığı ortaya çıktı. G.B.K.’nın tutuklanmasının ardından polisin araştırmasıyla, suç ortağı olduğu belirlenen ve aynı yurtta kalan 17 yaşındaki E.B. de yakalandı. O da tutuklandı.

KORKUNÇ OLAYI FACEBOOK’TA PAYLAŞMIŞ

Nuriye Sağ’ı, kendisine yardım etmesine ve evinde barındırmasına rağmen öldüren G.B.K.’nın, olayın ardından, sosyal paylaşım sitesi facebook’taki profiline, yaşlı kadının gömüleceği mezarlığı işaret etmek için 'Yamanlar yolcusu kalmasın', cezaevine gireceğini anlatmak için de 'Unutma evlat, çakallar gündüz, aslanlar geceyi severler, yakında B.K. cezaevinde, çocuk ıslah beni bekliyor, çok yakında bekleyin' diye yazdığı ortaya çıktı.

AĞIR CEZA İSTENDİ

Yaklaşık 5 ay süren soruşturma sonrasında G.B.K. ile suç ortağı olduğu belirtilen E.B. hakkında, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın önümüzdeki günlerde, Karşıyaka Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüleceği öğrenildi.