Denizli'de toplu taşıma tartışması

Denizli Belediyesi'nin, 2004 yılında özelleştirdiği toplu taşımacılığı yeniden üstlenmesi, eleştirileri de beraberinde getirdi. MHP’li meclis üyeleri, AK Parti’li belediyenin, kentin toplu taşıma işini 2008’den bu yana yürüten Turex firmasını kurtarma operasyonu yaptığını ileri sürdü.

İki ay önce Denizli Belediye Meclisi’nin yeni otobüs alımı için Başkan AK Parti'li Osman Zolan’a 60 milyon lira borçlanma yetkisi vermesinin ardından, toplu taşımacılığı yürüten ve sözleşmesi 31 Mart 2014’de sona erecek olan Turex firması, toplu taşıma işini yapmaktan çekildi. Denizli Belediye Meclisi MHP Grup Başkanı İbrahim Açıkgöz, belediyenin Turex firmasını kurtarma operasyonu yaptığını ileri sürdü. Açıkgöz, toplu ulaşım hizmetinin artık Denizli Belediyesi tarafından verileceğini hatırlattı.

Açıkgöz, "Kent içi ulaşım hizmetini veren Turex firmasının tüm haklarını Denizli Belediyesi’ne devrettiği açıklandı. Firma, araç filosundaki 85 otobüsü Denizli Belediyesi’ne kiralamış. Bu otobüslerin neden ve ne kadara kiralandığı belli değil. Turex firması cirosunun yüzde 10’unu yıllık kira bedeli olarak Denizli Belediyesi’ne ödüyordu. Sözleşme Mart ayına kadar devam edeceği için aradaki zararı kim karşılayacak? Denizli’de toplu taşımada yaşanan sıkıntılar gün geçtikçe büyüyor" dedi.