Binax zirveye doğru...

1991 yılında Şirinyer semtinde Mesut Emlak adıyla sektöre adım atan İzmir Emlak Komisyoncuları Odası kurucu ve Başkanı Mesut Güleroğlu, değişen dünya koşulları ve mesleki gelişmeler ile oluşan talepler doğrultusunda 22 yıllık deneyimini Binax Gayrimenkul Danışmanlık Şirketine taşıyor.

2010'da Binax’ı kurarak Emlakçılık sektörüne yeni bir hizmet anlayışı getirmeyi hedefleyen Mesut Güleroğlu, değişen koşullar ve talepler doğrultusunda daha profesyonel ve kaliteli hizmet anlayışıyla sonuç odaklı çalıştıklarını belirtti.

Kısa bir süre önce Karşıyaka, Şirinyer ve Narlıdere den sonra Gaziemir’de ki yeni şubenin de hizmete açılmasıyla İzmir de toplam dört şubeye ulaşan Binax Gayrimenkul Danışmanlık Şirketi, İstanbul’da yeni açılan ofisiyle sıçrama yapıyor. Bünyesine kattığı Franchisingler ile emin adımlarla büyüyen ve sektöründe öncü Binax, uyguladığı satış yöntemleriyle de fark yaratıyor. 22 yıllık mesleki deneyimlerini meslektaşlarıyla oda çatısı altında paylaşan Mesut Güleroğlu, hedeflerinin, emlakçılık mesleğini doğru, dürüst, güvenilir ve vatandaşın emlak alışverişinde çok rahat sonuca gidebileceği bir şekilde yapmak olduğunu söyledi.

Güleroğlu ; ''1999 yılında emlak komisyoncuları odasını kurduk, odayla birlikte mesleğe bir vizyon yükledik. 2004-2005 tarihlerinde uyulması gereken standartlar adı altına bazı zorunluluklar getirdik. Bu standartlar çerçevesinde artık 30 metrekare altında bir ofis ile bu işin yapılamıyor ve mutlaka tuvaleti olan bir yer olması zorunluluğu getirdik. Emlak ofisinin hizmet aracı olacak ve müşterisine doğru hizmet alanı yaratacak. 2005’ten 2010 yıllına kadar birçok emlakçı bu değişime ayak uydurdu'' dedi.

Binax gayrimenkul şirketini değişen dünya koşullarında ve yeni nesil iş anlayışı ile modern yöntemler doğrultusunda, kurumsal büyük firmalarla rekabet edebilmek adına, ufak mahalle emlakçılarına örnek teşkil etmek amacıyla kuduklarını belirten Mesut Güleroğlu, şöyle devam etti:

''2011 ve 2012 bizim için büyüme yıllarıydı. Gaziemir, Karşıyaka, Narlıdere ve Şirinyer olmak üzere İzmir’de toplam 4 şubeye ulaştık. Bunun dışında beşinci şubemizi kısa bir süre önce İstanbul Anadolu yakasında Batı Ataşehir’de hizmete açtık. İstanbul bizim için bir sıçrama noktası. Toplam dört şubemizde 36 kişiden oluşan uzman kadromuzla müşterilerimize profesyonel bir hizmet sunuyoruz. Personel eğitimlerini 23 yıllık mesleki deneyimimle birebir olarak bizzat ben veriyorum.

İzmir’de ve Türkiye de emlakçılık nasıl yapılır analiz ettik ve Türk usulü emlakçılık anlayışına uygun teknik ve ilkeler ile uygulamaya başladık. İzmir ve çevresine bayilik vermeye başladık. Tabi ki bayilerimizde bir takım aradığımız kriterler ve koşullar var. Bizim misyonumuzu üstlenip taşıyabileceğine ikna olmamız gerekiyor. Misyonumuzu ve bizi ileriye taşıyarak üste çıkaracak herkesle ortaklık yapabiliriz. Öncelikli olarak emlakçılar odasından temel eğitimini alıp tamamlayıp belgesini almış olması gerekiyor. Bunun dışında hizmet içi eğitim programlarımızı uyguluyoruz ve bunlara katılım şart.

Şubenin açılacağı yerin en az 40 metrekare alana sahip olması koşulu arıyoruz. Ve mutlaka ana arterler üzerinde olacak. Şube temsilcimiz olacak kişin vizyonunun yüksek olması en önemli kriterimiz. Firmalara personel desteği, eğitim desteği de sağlıyoruz. Mesleki konularda stratejik, teori ve taktikler veriyor, yerinde fizibilite çalışmaları yaparak yön gösteriyoruz. Ayrıca Binax olarak büyük arazi, okul ve tütün deposu satışlarında değer tespiti için ekspertiz hizmeti veriyoruz. Yerinde fizibilite çalışması yapan uzman ekibimiz tespit edilmiş bir temele dayandırarak fiyatlandırma yapıyor. Talep eden her şubemiz içinde ücreti karşılığı bu ekspertizlik hizmetini sürekli olarak veriyoruz.

Amacımız emlakçılık mesleğini doğru, dürüst, güvenilir ve vatandaşın emlak alışverişinde çok rahat sonuca gidebileceği bir şekilde yapmak. Titiz çalışıp yavaş büyüyoruz. Doğru ve titiz uygulamaya önem veriyoruz. Emekli bankacı, tapu ve kadastrodan emekli çözüm ortaklarından oluşan uzman bir kadroya sahibiz. 1991 yılında Mesut Emlak adıyla sektörde hizmet vermeye başladık. 2010 yılında Binax Gayri menkulü kurarak ciddi bir adım attık.

İlk şubemiz olan Şirinyer Binax büromuzdan İzmir ve İstanbul’da toplam beş şubeye ulaştık. Vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile bu şubelerimizden her hangi birisine gidip alıp satarken aldanmayarak kısa sürede sonuca ulaşabilir. Bizim önemli bir özelliğimizde pazarlık esnasında alıcı ve satıcıyı karşı karşıya getirmek. Bu sayede şeffaf bir alış veriş imkanı sağlamış oluyoruz. Müşterilerimiz bu sebeplerden ötürü güler yüzle ve memnun kalarak ayrılıyor.''