Çocukların hırsız polis oyunu ölümle sonuçlandı

Aydın’ın Nazilli ilçesinde, oyuncak sandığı babasının gerçek tabancasıyla hırsız polis oyunu oynayan iki kardeşten büyüğü silahtan çıkan kurşunla yaşamını yitirdi. Galatasaray-Sivasspor maçını çocukları ile izlemek isteyen oto galerici baba Aydın S'in arabasının torpido gözünde bıraktığı tabancası ile oynayan çocukların silahla oyunu ölümle sonlandı.

Olay, dün akşam saat 20.00 sıralarında Yıldıztepe Mahallesinde meydana geldi. Galatasaray'ın galip gelmesi halinde şampiyonluğunu ilan edeceği Sivasspor karşılaşmasını televizyonda arkadaşları ile izlemek için dışarı çıkmaya hazırlanan oto galeri işletmecisi olduğu öğrenilen Aydın S, çocukları F.S ve M.S'i de maçı izlemeye götürmek istedi.

Baba Aydın S'in evde hazırlık yaptığı sırada çocuklarına arabada beklemelerini söylediği ve bunun üzerine iki kardeşin 09 R 0279 plakalı özel otomobilin anahtarını alarak beklemeye başladıkları öğrenildi. Araç içerisinde bekledikleri sırada aracın torpido gözünde buldukları 6,35 kalibre olduğu öğrenilen ruhsatsız tabanca ile oynamaya başlayan çocuklardan küçüğü 7 yaşındaki M.S'in oynamaya başladıkları Hırsız-Polis oyununda polis rolünü üstlendiği, abisi F.S'in hırsız rolü ile kaçtığı oyun sırasında M.S’in tabancayla arabanın kapısının yanından saklanarak ateş açtığı ve abisini sırtından tek kurşunla vurduğu iddia edildi. Tabancanın ateş almasıyla korkan çocuğun silahı yere attığı, abisinin yere düşmesinden hemen sonra şaka yaptığını zannederek abisinin yanına koşan küçük kardeşin kanı görünce eve giderek durumu anlattığı öğrenildi. Haber üzerine sokağa koşan aile, yerde hareketsiz yatan F.S'ı kanlar içinde görünce özel araçla Nazilli Devlet Hastanesine götürdü.

Acil servise getirilen çocuğun sırtından kalbine isabet eden mermi nedeniyle durumunun ağır olduğu, Aydın'a sevk edilmesi için hazırlanıldığı sırada yaşamını yitirdiği öğrenildi. Talihsiz çocuğun üzerinde çok sevdiği takımı olan Galatasaray forması olduğu ve takımının maçını izlemek için babasına çok yalvardığı iddia edildi.

Olaydan sonra incelemeye gelen olay yeri ekipleri ve Nazilli Cumhuriyet Savcısı, tabanca ve bir adet boş mermi kovanını detay için incelemeye aldı. Çok yönlü sürdürülen soruşturma sırasında savcı tarafından olay yerinde ifadesi alınan M.S, daha sonra yaşı küçük olduğu için ailesinin yanında gözetim altına alındı. M.S’in ifadesi sırasında "Abimle oyun oynuyorduk. Küçücük silahtı. Abim nerede?" soruları polis ekiplerini ve Cumhuriyet Savcısını duygulandırdı.