EXPO gitti sataşmalar başladı

İzmir, Paris'teki BIE Kongresi'nde 2020 EXPO oylamasında ikinci turda elendi. Dubai 87, Rusya'nın Ekaterineburg kenti 41, İzmir ise 36 oy aldı.

Türk heyetininde büyük hayal kırıklığı yaşanırken, Vatan ve Milliyet Gazetesi Hamdi Türkmen, Ege TV'nin canlı yayınında İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun "Bundan sonra susmak yok. Expo mekspo kalmadı. Ne dediysem çııktı. Artık konuşacağım" dediğini aktardı.

###galeri_4357###

Daha sonra canlı yayına katılan AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, başarılı olmak için hep birlikte çalıştıklarını, Kocaoğlu'nun salondaki tavrını şık bulmadığını belirterek, "Kazansaydık Cumhuriyet Meydanında hep beraber kutlama yapacaktık. Ben bu tavırları hoş bulmuyorum. O zaman buraya olumsuz bir sonuç çıksa da bundan siyasi bir fayda elde etsem düşüncesiyle gelindi... Biz AK Parti olarak hiç kimseyi suçlayıcı tavır içinde olmayacağız" dedi.

Heyette yer alan Işınsu Kestelli, Dubai'nin etik olmayan yöntemler kullanarak 77 oyu elde ettiğini dile getirdi. Ender Yorgancılar ile Temel Aycan Şen de Dubai'nin seçimi kazandığını, farklı beklentilere girilmesinin anlamsız olduğunu vurguladılar.

BİNALİ YILDIRIM

Bir açıklama yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da "İzmir kaybetmedi, İzmir kazandı....Yine bir takım olarak İzmir ruhu olarak, Türkiye ruhu olarak çalışmaya devam edeceğiz. En üst düzeyde cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar herkes çok gayret gösterdi. İzmir Büyükşehir Belediye başkanımız , iş alemi, valimiz, herkes bu organizasyonu , İzmir'e getirmek için büyük gayret gösterdiler. Meşruiyet içerisinde yapılması gereken herşeyi yaptık, herkes için sağlık diyoruz, sağlık olsun dünyanın sonu değil... Yapılan hizmetler expo ya endekslenmedi bundan sonra da düşünülmez. Bunlar gelip geçicidir, hizmetler kalıcıdır" dedi.