TÜBİTAK olimpiyatında zirve yine Yamanlar'ın...

TÜBİTAK’ın düzenlediği 2013 Ulusal Bilim Olimpiyatları’nda 6’sı Altın toplam 23 Madalya kazanan İzmir Özel Yamanlar Koleji zirveye oturdu. Ülkemizin seçkin okullarından 10 bin 396 öğrencinin katılımı ile

 TÜBİTAK 2013 Ulusal Bilim Olimpiyatları’nın finalleri 24-27 Kasım tarihlerinde Ankara’da yapıldı. Ülkemizin seçkin okullarının yarıştığı 2013 Ulusal Bilim Olimpiyatlarında İzmir Özel Yamanlar Koleji 6 Altın, 4 Gümüş, 13 Bronz olmak üzere toplam 23 madalya kazandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonunda yapılan ödül töreninde başarılı öğrenciler ödüllerini Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ve TÜBİTAK Başkanı Prof.Dr.Yücel Altunbaşak'tan aldılar.

Özel Yamanlar Koleji öğrencileri, Ulusal Bilim Olimpiyatlarında dağıtılan 96 madalyanın 23’ünü alırken bu öğrenciler, Tübitak tarafından Uluslararası Bilim Olimpiyatlarına hazırlık amacıyla Şubat ayında yapılacak kış kampına davet edildiler.

Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap “Öğrencilerimiz 2013 Ulusal Bilim Olimpiyatlarında ulaşılması zor bir başarıya imza attı. Bundan sonra Bilim Milli Takımlarında ülkemizi temsil etmek için çaba gösterecekler. Okulumuz bugüne kadar Uluslararası Bilim Olimpiyatlarında 209 madalya ile ülkemize en çok madalya kazandıran okuldur. Öğrencilerimizin önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Dünya Bilim Olimpiyatlarında ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum.” dedi.