En fazla atık toplayan okula hediye

Denizli Belediyesi’nin atıkların geri dönüşümünün sağlanması amacıyla okullarda düzenlediği ambalaj atığı ve atık pil toplama kampanyasında, en fazla atığı toplayan okullardan olan Fahri Akçakoca Anaokulu’nda öğrencilere, şapka ve satranç takımı, okula ise renkli yazıcı hediye edildi.

Denizli Belediyesi, yılbaşında okullarda atık toplama bilincinin kazandırılması ve atıkların geri dönüşümünün sağlanması için ilk ve orta okullarla liselerde ambalaj atığı toplama kampanyası başlattı. Yapılan değerlendirmeler sonucu ilk dört ayda en fazla atığı toplayan Fahri Akçakoca Anakolu’na renkli yazıcı, öğrencilere ise şapka ve satranç takımı hediye edildi.

Okulda düzenlenen törene katılan Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Naciye Kapukıran, Okul Müdürü Necla Deligöz ile öğrencilere hediyelerini verdi. Başkan Yardımcısı Gökoğlan, "Geri dönüşüm kampanyamızda şu an okul olarak birinci durumdasınız. Kampanya haziran ayına kadar devam edecek. Esas ödülü 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde vereceğiz. Denizli, Türkiye’nin en temiz kenti seçildi. Çevre konusunda elde ettiğimiz başarılarda öğrencilerimizin katkıları göz ardı edilemez. Ambalaj atıkları konusunda da başarıyı öğrencilerimizle yakalıyoruz. Küçük öğrencilerimizi eğitmeye ve bilinçlendirmeye dayalı bu kampanyaya olan ilgiyi memnuniyetle karşılayarak kampanyaya olan katkılarından dolayı Fahri Akçakoca Anaokulu öğrenci, öğretmen ve yöneticilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

Kampanyada, okullarda toplanan ambalaj atıkları ve piller, belediye tarafından belirli günlerde teslim alınıyor.