Ege Global AŞ'den ortaklık teklifi

Kısa bir süre önce 7 kurucu ortak ile kurulan “Ege Global Lojistik Yatırımlar A.Ş Yönetim Kurulu Üyeleri, İMEAK DTO İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk’ü ziyaret etti.

Ege Global Lojistik Yatırımlar A.Ş İcra Kurulu Başkanı Cemal Elmasoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sezai Geyik, Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Günaydın ve Fevzi Akay’ın yer aldığı heyet tarafından şirket yapılanması ve planlanan hedefler doğrultusunda bilgi verildi. İcra Kurulu Başkanı Cemal Elmasoğlu, şirket ortakları arasında Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’ni görmeyi arzu ettiklerini belirterek, ortaklık teklifinde bulundu. Kemalpaşa'da kurulacak lojistik köy projesinde yer almak amacıyla Ege Global Lojistik Yatırımlar şirketinin kurulduğunu vurgulayan Elmasoğlu, bu doğrultudan hareketle şirket yapısı içerisinde STK’ların bulunması gerektiğinin altını çizdi.

###12247###

İMEAK DTO İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, yapılan ortaklık teklifini Yönetim Kurulu olarak değerlendireceklerini, olumlu yönde karar alınacağını umut ettiğini söyledi.

Öztürk, “Üyelerimiz arasında lojistik ve nakliye işiyle uğraşan arkadaşlarımız yer alıyor. Onların menfaatine olacak bir çalışma içerisinde yer almak isteriz. Denizcilikle lojistiği ayırmak mümkün değil. Dünya taşımacılığının %88’inin deniz yoluyla yapılıyor olması, lojistik kavramı içerisinde ‘denizciliğin’ ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. İzmir’in gelişim süreçleri içerisinde bölgenin ihtiyacı olan lojistik yatırımların hazırlanmasına katkıda bulunmak isteriz” diye konuştu.