İzmir'de kadınlardan Kamer Genç protestosu

İzmir'de AK Partili kadınlar, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’i protesto etti. CHP İzmir İl Başkanlığı, binalarının önünde protesto eylemi yapan kadınlara çay ikram etti.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in, Japon Milli Günü’nde konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a, "Sen hangi sıfatla burada konuşuyorsun" demesi, sert tepkilere neden olmuştu. İzmir’de AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak, beraberindeki yaklaşık 100 kadınla CHP İzmir İl Başkanlığı binası önünde toplandı.

Şair Eşref Bulvarı üzerindeki binanın önünde yapılan protesto trafiğin durmasına neden oldu. AK Partili kadınlar, üzerinde 'Edep yahu', 'Erkek olmak alın yazısı olmasa da, adam olmak her kula nasip olmaz', 'Utan Kamer', 'Sen çiçek sulamaya git Kamer' gibi yazılar bulunan pankartlar renkli pankartlar açtı. 'Kamer Genç istifa' ve 'Edep yahu' sloganları atıldı.

CHP YÖNETİCİLERİ DE DİNLEDİ

CHP İzmir il yöneticilerinden Osman Peri ve Metin Atmaca’nın dinleyici olarak katıldığı protestoda, CHP binasından göstericilere çay ikram edildi. Çayı içtikten sonra basın açıklaması yapan İl Kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak, Genç'e hazımsızlık ilacı almasını önenerek, şunları söyledi:

"Bu sözlü tacizi şiddetle kınıyoruz. Bu hakareti, Emine Erdoğan üzerinden her kadına yapılmış olarak kabul ediyoruz. Her noktada Atatürk’ü kullanan bu zihniyet ve temsilcisi kadınlara saygıyı önemseyen Atatürk’ün de kemiklerini sızlatmıştır. Ahlak erozyonuna uğramış bu şahsı barındıran CHP zihniyetini kadına saygı noktasında samimi bulmuyoruz. CHP’nin bu şahıs hakkında gereğini yapmasını beklemekteyiz. Size göre farklı kadınların böyle yerlerde olmasını hazmedemiyorsunuz, hazımsızlık ilacı alın."