Gazetecilik mesleğinin çınarları

Kasım Karadağ- Hüseyin Kökçe- Gamze Yürektürk

İZMİR (Ege Ajans) – “Yarım Asırlık Çınarlar” projesi kapsamında Yeni Asır Gazetesinde gerçekleştirilen toplantıya gazetecilik alanında önemli işlere imza atmış duayen gazeteciler katıldı.

Yeni Asır Gazetesi İnsan Kaynakları Birimi’nin yaptığı projede ömrünü gazeteciliğe adamış 3 duayen; Erkin Usman, Gürkan Ertaç ve Ali Günaydın’ın meslekteki sıkıntıları, sevinçleri, hüzünleri, acı tatlı hatıraları tekrar yaşatıldı. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü stajer öğrencileride projeyi yakından takip etti. Öğrenciler, Gazetecilik mesleğinin duayenlerini tanıma, mesleğin sıkıntıları, heyecanları, ilgi çekici yanlarını dinleme fırsatı yakaladı.

Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan İnsan Kaynakları Birimi Şefi Ahmet Veli Olgundeniz; “Gazetemiz içerisinde yıllardır mesleğe devam eden ve halen aktif olarak çalışan ağabeylerimizin hayatlarıyla alakalı bir çalışma yaparak onları onurlandırmak ve mesleki tecrübelerini bir de bu şekilde dinlemek, okumak için projeyi ön plana çıkardık” dedi.

Magazin Sayfası Yazı İşleri Müdürü Hürol Dağdelen ise; “Bu mesleğe emek veren, ışık tutan, tecrübeleriyle genç gazeteci ve gazeteci adaylarına yol gösteren ve meslekle alakalı her şeyi okuyuculara aktaran duayen ağabeylerimiz için böyle bir proje yaptık” diye konuştu.