Aşk-ı Memnu İran'ı gerdi

İran’ın yarı resmi Mehr Haber Ajansı’nın haberine göre, Halid Ziya Uşaklıgil’in 'Aşk-ı Memnu' adlı kitabı Farsça’ya çevrilerek bu yılki Tahran Kitap Fuarı’nda sergilenmesi kararlaştırıldı.

İranlı muhafazakarlar, İngiltere'den uydu aracılığıyla Farsça yayın yapan Gem TV'de yayınlanan 'Aşk-ı Memnu”'dizisinin orijinali olan Halit Ziya Uşaklıgil’in kitabının fuarda sergilenmesine tepki göstererek, kitabın fuar programından çıkarılmasını istedi.

İran Kültür ve İslami Rehberlik Bakanı Muhammed Hüseyni kitabın Tahran Fuarı’nda sergilenmesi halinde toplatılacağını duyurdu.

Tahran Kitap Fuarı Değerlendirme Kurulu Başkanı Mecid Hamitzade bu açıklamaya karşı çıkarak, "Kitap bütün düzenleme ve kurallara uygundur. Kitabın İran’da yayınlanması ve fuarda sergilenmesi engellenemez" dedi.

11 Mayıs’ta başlayacak fuarda nasıl bir tutum izleneceği önümüzdeki günlerde belli olacak. İngiltere'den uydu aracılığıya Farsça yayın yapan Gem TV'de Türkiye'den alınan 'Muhteşem Yüzyıl' ve 'Aşk-ı Memnu' dizileri yasak olmasına rağmen çanak antenlerle izlenirken halktan büyük ilgi görüyor, muhafazakar yöneticiler bu dizilere tepki gösteriyor.