O artık yalnızca köşe yazarı değil

Hitap ettiği kitlenin "çok hoşuna giden", kimilerini de epeyce kızdıran yazılarıyla bir gazete yazarından çok, pop yıldızı muamelesi gösterilen İzmirli Yılmaz Özdil'in artık park ziyareti bile haber niteliği taşıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Özdil'in Sasalı'daki Doğal Yaşam Parkı’nı ziyaretini, fotoğraflarıyla birlikte bir basın bülteni hazırlayarak medya kuruluşlarına servis etti.

Buna göre Hürriyet Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Doğal Yaşam Parkı’nı ziyaret etmiş. Yazdığı yazılarda İzmir’e duyduğu aşktan sıkça bahseden Özdil’in ziyareti sırasında yeni “İzmir” aşkının da temelleri atılmış. “İsim babası” olduğu yavru fil İzmir’i ziyaret eden Özdil, onu elleriyle beslemiş. Gördüğü ilgiyi karşılıksız bırakmayan İzmir, hortumuyla şakalaşarak Özdil’e sevgisini göstermiş. Gazeteci-Yazar Yılmaz Özdil, İzmir ile özdeşleşen ve geçtiğimiz yıllarda vefat eden fil Pak Bahadır’ın mezarını da ziyaret etmiş.

“Türkiye’den sıkıldığımda İzmir’e gelirim” diyerek İzmir’e duyduğu sevgiyi dile getiren Yılmaz Özdil, “Şimdi İzmir’in benim için daha farklı bir anlamı var. Kızımız İzmir ile kucaklaşıp sarıldık. Çocuklar kadar şen derler ya, şu an o kadar mutluyum. Bahadır hepimizin çocukluk arkadaşı. Vefat ettiğinde yazdığım yazıya İsrail’den Avustralya’ya kadar çok sayıda yerden mesaj geldi. O zaman anladım ki, Bahadır, İzmir’in en önemli hemşehrilerinden biriydi. Şimdi yavru fil İzmir bu unvanı taşıyor” diye konuşmuş.