Bebeğe süt bulmak için yola çıktılar ama...

Balıkesir’in Burhaniye İlçesi açıklarında batan teknede bebeği 1.5 yaşındaki Mervan'ı kaybeden, kendisi ise Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılan Suriyeli kaçak 22 yaşındaki Ruksan Hasan ve eşi 25 yaşındaki Abdi Hasan, Burhaniye Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı. Ruksan Hasan, tedavi gördüğü hastanede yaşadıklarını gözyaşları içinde DHA muhabirine anlattı. "Oğluma süt bulmak için kaçtık" diyen Ruksan Hasan, gözyaşları dökerek şunları söyledi:

“Suriye’deki iç savaştan kaçtık. İzmir’de 10 ay kaldık. İnsan tacirleri bizi güzel bir hayatın beklediğini söylediler. 5 bin liraya kişi başı anlaştık. Gece soğukta yola çıktık. Deniz kenarında bizi indirdiler. Küçücük bir tekneye aldılar. Ahşap, plastik karışımı bir tekneydi. Denizde, bir balık kadar küçücüktü. Açıldıktan kısa bir süre sonra tekne su almaya başladı. 1.5 yaşındaki oğlum denize düştü. Gözümün önünde suda uzaklaşmaya başladı.

Bağırıp, çığlık attım, ona uzanmaya çalıştım. Bana bir şey olmayacağını söylediler. Bu sırada su alan teknenin Türk kaptanına telefon geldi, denize atlayıp kaçtı. Bize can yeleği vermemişlerdi. Kendimi suyun içinde buldum. Koca bir gemi geldi. Askerler bizi kurtarıp, hastaneye getirdi. Oğlum artık yok. Oğlumun geleceği için, ona süt bulmak için Avrupa’ya gitmek istiyordum. Açlıktan kurtulmak istiyordum. Başımıza bu geldi."

Kaçaklar arasındaki tek kadın olan Suriyeli anne Ruksan Hasan, Sahil Güvenlik ekibinin kurtarma çalışmalarında denizde görüntülenmişti.