Dinar Fatih Ortaokulu'ndan 7. Türkçe şöleni

Afyonkarahisar Dinar ilçesindeki Fatih Ortaokulu’nun sosyal etkinlikleri çerçevesinde, 7. Türkçe Şöleni düzenlendi.

Dinar Park Ala Seminer Salonu'nda düzenlenen şölen Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra bir açılış konuşması yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Tahtaoğlu, “Geleceğimizi emanet edeceğimiz, yarınlarımızın güvencesi sevgili çocuklarımızı, ilim ve fen alanında, teknolojik alanda, kültür ve sanat alanında en iyi şekilde yetiştirmek mecburiyetinde ve sorumluluğundayız. Çocuklarımıza bu vasıfları kazandıracak en önemli vasıta kitaplardır. Bu yüzden çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırmalıyız. Bunun için de kitabı seven, okuyan, okuduğunu anlayan, düşünen, düşündüğünü icraata geçiren, üreten bir nesil yetiştirmeliyiz" şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, 6. Türkçe Şöleni’ne de katıldığını hatırlattı. Yalçın "Geçen yıl ilk kez katıldığım Türkçe Şöleni'nde Mehmet Akif Ersoy konu edilmişti. Bu sene yine bizim kültürümüzde olan bir kitap okuma yarışmasında yerini aldı. Bu kitap çok güzel bir kitap, öğrencilerin anlayarak okuduklarını düşünüyorum. Okuyan insan, düşünen insandır. Düşünen insan ise, öğrenir ve üretir. Okuma alışkanlığını ufak yaşlarda kazandırmak gerekli. Dinar’da 7'ncisini gerçekleştiren Fatih Ortaokulu'muz, Türkçe Şöleni adı altında bir program yapıyor ve öğrencilere okuma alışkanlıklarını kazandırıyor. Bu programda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Konuşmaların ardından, 200 öğrencinin katıldığı ve Sinan Yağmur'un 'Aşkın Gözyaşları' isimli kitapla ilgili yarışmada derece alanlar ödüllendirildi. İlk 20 arasına giren öğrenciler sahneye alınarak ödülleri protokol üyeleri tarafından hediyeleri takdim edildi. Şölen, semazen, tiyatro gösterileri ile sona erdi.