İzmir'de Suriyeli kız kavgası: 1 genç öldü

İzmir'de iki grup arasında Suriyeli bir kıza ilgi duyma meselesinden çıkan kavgada 19 yaşındaki Havin Kurdu öldü, ağabeyi Demhaş Kurdi yaralandı. Zanlı 5 kişi yakalandı.

Konak Anafartalar Caddesinde, Suriye uyruklu iki grup arasında çıkan kavgada, 19 yaşındaki Havin Kurdi ile ağabeyi 22 yaşındaki Demhaş Kurdi bıçaklanarak ağır yaralandı. Havin Kurdi, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Ağabeyinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi. Olayın ardından araştırma yapan polis, ölen Havin Kurdi’nin, kız yüzünden bir gün önce kendisi gibi Suriye uyruklu M.A. ile kavga ettiğini belirledi. Olay günü de bu konuyu konuşmak için iki trarafın yanlarına yakınlarını alarak tekrar biraraya geldikleri tespit edildi. Bu buluşmada yeniden kavga çıkması üzerine ise kan aktığı saptandı.

Görgü tanıklarının verdiği bilgiler sonrasında, olaya karışanlardan İ.A. otogarda, Ş.H. ile kardeşi F.H. Tepecik semtinde saklandıkları evde, kavganın çıkmasına neden olan M.A. ve kardeşi A.A. ise İkiçeşmelik semtinde yakalandı. Gözaltına alınan ve hepsi de Suriye uyruklu olan şüpheliler, Cinayet Büro Amirliği’ne götürüldü. İfadeler sonrasında şüphelilerden Ş.H.’nin Havin Kurdi’yi öldürdüğü, kardeşi F.H.’nin de Demhaş Kurdi’yi yaraladığı ortaya çıktı. İşlemlerin tamamlanmasının ardından 5 şüpheli adliyeye sevk edildi.