İzmir'de horoz dövüşü kavgası cinayetle bitti

İzmir'in Buca İlçesi'nde, içki masasında küfürleşme bir kişinin ölümü bir kişinin de yaralanmasıyla sonuçlandı. Buca ilçesi 254 Sokak'taki evde içki masasında horoz dövüştürme meselesinden arkadaşlar arasında küfürlü tartışma çıktı.

Kavgada Kerim Akkaya (34) , Ali Atabinen'i (40)iki bıçak darbesiyle kalçasından yaraladı. Ağabeyinin yaralanması üzerine Erdal Atabinen (43) Akkaya'yı karnından av tüfeğiyle vurdu. İki yaralıdan Ali Atabinen Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Kerim Akkaya da Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi'ne kaldırıldı. Akkaya yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ali Atabinen'in hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Olayın ardından yakalanan cinayet şüphelisi Erdal Atabinen gözaltına alındı. Cinayet şüphelisi olarak gözaltına alınan Erdal Atabinen'in horozu ile ölen Kerim Akkaya'nın horozunun dövüştürüldüğü, hangisinin kazandığı konusunda çıkan tartışmanın bıçaklı ve silahlı kavgaya dönüştüğü anlaşıldı.

Gözaltına alınan Erdal Atabinen'nin dışında olaya karıştıkları belirtilen iki kişi daha aranırken, soruşturma sürüyor. Çevrede yaşayanlar, horoz dövüşü sırasında buraya getirilen bir ata rakı içirildiğini de öne sürdü.