Binali Yıldırım için İzmir'e gelecek

Başbakan Erdoğan, grup toplantısında 15 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmasına kesin gözüyle bakılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın 13 Aralıkta İzmir'de açıklanması bekleniyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 13 Aralık'ta İizmir'e gelecek ve Yıldırım'ı resmen açıklayacak.

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü hatırlatarak; "Normal ya da anormal insan yoktur, insan vardır, can vardır. Partimizi kurduğumuz andan itibaren bu değişmez ilkemizi Yunus Emre'nin şu muhteşem dizeleriyle özellikle ifade ettik; 'yaradılanı severim, yaradandan ötürü.' Bir başka öğüdünde Yunus şunu söylüyor; 'Cümle yaradılmışa bir göz ile bakmayan, halka müderris olsa hakikatte asidir.' İşte bu anlayış bizim insan nazarımızı, insana bakış çerçevemizi çizen anlayıştır. Her alanda ihmalleri ortadan kaldırırken, Türkiye'yi her alanda

normalleştirirken, engelliler için de daha yaşanabilir ülke, şehirler, sokaklar, binalar inşa etmenin mücadelesi içinde olduk. 2005'te ilk engelli kanununu, biz çıkardık. 2010'da yaptığımız değişiklikle, engelliler için yapılacak düzenlemelerin eşitlik ilkesini bozmayacağını anayasa hükmüne bağladık.Her türlü ayrımcılığı inşallah bu şeklide kaldırmış olacağız. Yeter ki gönüller engelli olmasın. İnşallah her engel aşılır, hep birlikte bunları aşacağız" diye konuştu. 

"ASIL ÖNEMLİ OLAN SARSILMAZ BİR İSTİKRARI ÜLKENİZE KAZANDIRMAKTIR"

Erdoğan, Kasım ayı itibariyle hükümette 11 yılı doldurduklarını hatırlatarak; "Türkiye'ye iz bırakacak, milletimizin gönlünde silinmez bir mevki teşkil edecek eserler ortaya koyduk. 11 yıl boyunca, ilk günden bu güne kadar, milli iradenin güç kazanması, tüm süreçlere hakim olması için en yoğun, en kapsamlı mücadeleyi verdik. Çok büyük projeler inşa edebilirsiniz, okullar, yollar, barajlar kurabilirsiniz. Ekonomiyi büyütebilir, dış politikada ülkenizi aktif bir hale getirebilirsiniz. Ancak tüm bunları yapmaktan daha önemli olan, bu inşa ve imar sürecini devamlı kılmak, yani sarsılmaz bir istikrarı ülkenize kazandırmaktır. Asıl yapılması gereken budur. Bir zihniyet devrimini, bir fikri dönüşümü gerçekleştirmek, reform ve kalkınma süreçlerini istikrarlı, sürdürülebilir hale getirmek, ortaya konulması gereken en büyük eserdir. Biz hepimiz faniyiz ama bu ülke inşallah insanlık var oldukça var olacaktır" dedi. 

"MEDYA, BASKI GRUPLARI, SERMAYE MECLİS'İN YERİNE GEÇEMEZ"

Başbakan Erdoğan, 11 yıl boyunca milli iradenin güçlenmesi için mücadele verdiklerini söyleyerek şöyle konuştu; "Millet gayri mümeyyiz değildir. Yani millet kendi kararını kendisi vermekten, kendi istikametini kendisi çizmekten aciz değildir. Gazi Mustafa Kemal'in 22 Nisan 1920'de çektiği telgrafını ben çok sık hatırlıyorum. Bu telgraf TBMM'nin ne olduğunu, neden açıkdığını en öz ifadelerle anlatır. Diyor ki Gazi Mustafa Kemal; "23 Nisan 1920'den itibaren bütün sivil ve askeri makamların, bütün milletin başvuracağı merci Meclis olacaktır." Demokrasilerde STK'lar, dernekler, vakıflar, sendikalar elbette çok önemli. Medya elbette çok önemlidir. Onlar eleştirilerini yaparlar ama hakaret edemezler. Nihayetinde karar verecek olan Meclis'tir. Meclis'i de hükümeti de teşkil eden millettir. Millet beğendiğini orada tutar, beğenmediğini alaşağı eder. Milli irade, sandığa, demokrasiye en fazla sahip çıkması gereken bizzat TBMM'dir. Medya Meclis'in yerine geçemez, baskı grupları, sermaye Meclis'in yerine geçemez. Özellikle de çeteler, mafyatik örgütler kendilerini Meclis'in yerine koyamaz, millet adına karar veremez. Hiçbir gücün Meclis'e, siyasetçiye ve milli iradeye boyun eğdirmesine izin vermeyeceğiz, göz yummayacağız."

"MECLİS'İN VE SİYASETİN SAYGINLIĞINDAN ÖDÜN VERMEYECEĞİZ"

Başbakan Erdoğan, Kurtuluş Savaşı günlerinde Ankara'nın Polatlı İlçesinden top sesleri gelirken TBMM vazifesini yerine getirdiğini söyleyerek şunları kaydetti; "Bugünde sermayesini, manşetlerini, kışkırtmalarını adeta bir kurşun Meclis'in üzerine çevirenlere rağmen, Meclis'in ve siyasetin saygınlığından ödün vermeyeceğiz. Türkiye'nin her meselesinin çözüm yeri TBMM'dir, çözüm aracı siyasettir. Ne eli silahlı terör örgütleri, ne çeteler, ne manşetler ne de sermaya çevreleri hiçbir şart altında Meclis'in ve siyasetçinin çözüm iradesini gasp edemezler. AK Parti olarak kurulduğumuz günden bu yana milli iradeyi güçlü bir şekilde savunduk, savunmaya devam edeceğiz. Türkiye'ye bırakacağımız en büyük eser güçlü bir milli irade olacaktır. Geride bırakacağımız en büyük eser de yollardan, okullardan, hastanelerden, güçlü bir ekonomiden öte güçlü bir milli irade olacaktır."

15 ŞEHRİN ADAYLARI TANITILDI



Başbakan Erdoğan, grup toplantısı konuşması ardından 15 şehrin belediye başkan adaylarını tanıttı. Aday seçiminde çok hassas çalışmalar kaydettiklerini belirten Erdoğan; "Her şey yüzde 100 doğrudur iddiası içinde değiliz. Ama yüzde 100'e en yakın noktada olması için çalışmalarımızı çok farklı istikamette sürdürdük. Türkiye genelinde temayül yoklamaları, kamuoyu araştırmaları yaptık. Üst kurulda da arkadaşlarımızla beraber bazen saatlerce bunların tartışmasını yaptık. Eksiğimiz olabilir, hatalarımız olabilir ama niyetimizin samimi olduğundan kimsenin şüphesinin olmaması lazım. Herkesin her ismi kabul etmesi mümkün değil. Bizler en ideale nasıl ulaşabiliriz hep buna baktık" diye konuştu.

Açıklanan belediye başkan adaylarının isimleri şöyle;



Ardahan Belediye Başkan adayı Faruk Köksoy

Iğdır Belediye Başkan adayı Mustafa Buluş

Erzincan Belediye Başkan adayı Cemalettin Başsoy

Bingöl Belediye Başkan adayı Yücel Barakazi

Hakkari Belediye Başkan adayı Osman Kızılban

Rize Belediye Başkan adayı Reşat Kasap

Bitlis Belediye Başkan adayı Fehmi Alaydın

Batman Belediye Başkan adayı Mehmet Emin Ekmen

Ağrı Belediye Başkan adayı Hasan Arslan

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Sekmen

Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar

Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yusuf Ziya Yılmaz

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Galip Ensarioğlu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Celalettin Güvenç