Biz Ege'yiz bir gün Barcelona'yı yeneceğiz

Futbol altyapısına yaptığı büyük yatırımlar ve uygulanmasına öncülük ettiği çağdaş eğitim modelleriyle ülke futbol kamuoyunun takdirini kazanan Altınordu A.Ş. Başkanı Seyit Mehmet Özkan, daha fazla sayıda çocuğa spor yaptırabilmek adına Ege'deki kulüplere iş birliği çağrısında bulundu.

“Türkiye’de profesyonele aday futbolcu eğitimi çok geç başlıyor” vurgusu yapan Özkan, resmi internet sitesinden yayınladığı mesajında “Biz Ege’yiz, bir gün Barcelona’yı yeneceğiz” diyerek, “Bu toprakların çocuklarına doğru eğitim ve yeterli olanak sağladığımız takdirde en azından Avrupa’daki gurbetçiler kadar başarılı olurlar” diye konuştu.

Özkan, Avrupa’nın en az 5 yıl gerisinde olduğumuza da dikkat çekerek, “TFF, şu anda 14 yaş grubuna kadar lig düzenliyor. Avrupa’da ise bu, 7-8 yaşlarına kadar iniyor ve her hafta sonu futbol turnuvaları organize ediliyor. Altınordu Çocuk Ligleri (AÇL) her şeyi devletten beklemeyip, sosyal yaşama katkı koymanın bir formülü olarak ortaya çıktı. Ege’deki tüm profesyonel kulüpleri, bu turnuvaya katılmaya davet ediyorum. Oraya katılan profesyonel kulüplerin lisanslı çocuklarına talip olmayacağımıza dair namus ve şeref sözü veriyoruz. Bu güç birliğini yaparsak bir gün gelecek Barcelona’yı yeneceğiz” dedi.