Denizlispor'da Yeşil Cephe'den zeytin dalı

PTT 1'inci Lig ekiplerinden Denizlispor'un iki taraftar grubu 57 Gençlik ile Yeşil Cephe arasında meydana gelen ve bir kişinin ölümü, 17 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı çalışmanın ardından, Yeşil Cephe Grubu barış çağrısı yaptı.

Liderleri Fatih Eroğlu’nun ölümüne yol açan çatışmayı "Cehalet ve nefret fırtınası" olarak değerlendiren grup, yaptığı açıklamada^, "Nefrete, menfaate değil, karşılıksız sevgi ve saygıya, memleket bilincine dayalı bir kardeşlik ortamı kuralım. Sevgimizle büyüyelim, camiamızı yüceltelim" mesajı verdi. Pazar günü oynanacak Denizlispor-Fethiyespor maçı öncesi, "Tüm kulüplerin tribünlerine dostluk çağrısı yapıyoruz" denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Karşıyakalı Özgür, Sakaryalı Aykut kardeşlerimizin acısını unutabildiniz mi? Her defasında "Bu son olsun' dedik ama hiç son olmadı. Biz Yeşil Cephe olarak bir annenin gözyaşına daha tanık olmak istemiyoruz. Toprağa verdiğimiz gencecik canların, yüreğine ateş düşen anne-babaların çoğalmaması adına bu çağrıyı yapıyoruz."