Ege takımları kupada tarih yazdı

4 Aralık 2013, Ege’nin futbol tarihine altın sayfalardan biri olarak geçecek. Ziraat Türkiye Kupası’nda Ege’yi temsil eden Balıkesirspor, Nazilli Belediyespor, Akhisar Belediyespor ve Fethiyespor, 4'üncü tur maçlarında 4 Aralık’ta birbirinden önemli zaferlere imza atarak hem kendi taraftarlarını hem de bölgede yaşayan futbolseverleri sevince boğdu.

Günün ilk müjdeleri Balıkesirspor ve Kütahya’dan geldi. PTT 1'inci Lig’de zirveyi oynayan Balıkesirspor, saat 13.00’te Atatürk Stadı’nda başlayan maçta Trabzonspor’u 3-1 mağlup ederek "Varan 1'' dedi.

Aynı saatte başlayan bir diğer karşılaşmada Akhisar Belediyespor yedeklerden oluşan kadrosuyla Tavşanlı Linyitspor’u 1-0’la kupanın dışına itip "İkide iki" yaptı.

Zafer serisi akşam da devam etti. Nazilli Belediyespor, Başkent deplasmanında Süper Lig’in dişli takımlarından Gençlerbirliği’ni 1-0 mağlup ederek 5'inci tur vizesini kaptı.

Günün en büyük sürprizi ise Fethiyespor’dan geldi. Güney Ege temsilcisi, ligde kasırga gibi esen Fenerbahçe’yi Şükrü Saraçoğlu’nda 2-1’le dize getirip, 4 Aralık’ı taçlandıran ekip oldu.