Pakistan'da bombalı saldırı: 15 ölü

Pakistan’da 11 Mayıs’ta düzenlenecek seçimler öncesinde İslam Alimleri Partisi’nin (JUI) toplantı alanında düzenlenen bombalı saldırıda en az 15 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin de yaralandığı bildirildi.

Pakistan’ın aşiretler bölgesinde yer alan yönetim birimi Kurram Ajansı’nda İslam Alimleri Partisi’nin (JUI) adayı Munir Orakzai’nin de katıldığı bir toplantını yapıldığı binaya düzenlenen bombalı saldırıda en az 15 kişinin hayatını kaybettiği, en az 50 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Kanlı saldırının gerçekleştirildiği bölgeden bir hükümet yöneticisinden alınan bilgilere göre 2 siyasi parti liderinin bombalı saldırıdan yara almadan kurtulduğu belirtildi. Saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının zaman içinde artabileceği belirtilirken, patlamanın gerçekleştiği bölgenin merkezden bir hayli uzak olduğu kaydedildi.

Bombalı saldırının İslam Alimleri Partisi’nin (JUI) toplantısı sırasında yapılmış olması ise akıllarda soru işareti bıraktı. JUI’nin Taliban’a ABD karşısındaki mücadelesinde destek verdiği bilinen İslami bir parti olması saldırıda JUI’nin veya Orakzai’nin şahsen hedef alınmış olabileceği iddialarına şans vermiyor. Fakat daha önce bölgede gerçekleştirilecek seçim toplantılarına kesinlikle izin vermeyeceğini açıklayan Taliban bu saldırıyı üstlenirse, bölgede seçimlerin sekteye uğraması için her şeyi yaptığını kanıtlamış olacak.