Fenerbahçe'de 3 transfer

Fenerbahçe kadrosunu, Quanitra Hollingsworth, Isabelle Yacoubou ve Tuğçe Canıtez ile güçlendirdi.

Resmi siteden oyunculara şu sözlerle başarı dilendi: "Ailemizin yeni üyelerine hoş geldin diyor; şampiyonluklar ve zaferler için ortaya koyacakları mücadele için şimdiden başarılar diliyoruz."

QUANİTRA HOLLİNGSWORTH KİMDİR

Kariyerine Birleşik Devletler'in Virginia Commenwealth Üniversitesi'nde başlayan Quanitra Hollingsworth, üniversite takımındaki ilk sezonunda 14.7 sayı, 11.1 ribaund ortalamalarıyla bir anda basketbol otoritelerinin dikkatlerini üzerine çekmeyi başardı.

Üniversite kariyerinde en değerli savunma oyuncusu ödülünün de sahibi olmayı başaran 1 metre 96 santimetre boyundaki oyuncu, 2009 WNBA draftındaysa 9'ncu sıradan Minnesota Lynx tarafından draft edildi. 2 sezon boyunca Minnesota'da forma giyen başarılı oyuncu geçtiğimiz sezonuysa oyuncumuz Pondexter'ın da yer aldığı New York Liberty'de geçirdi. Avrupa kariyerinde ise Litvanya'nın Teo Vilnius, Letonya'nın TTT Riga takımlarında oynayan 24 yaşındaki Hollingsworth, geçen sezonsa Rusya'nın Ekaterinburg takımına transfer oldu. Ekaterinburg takımı ile birlikte Euroleague'de şampiyonluk yaşayan Quanitra Hollıngsworth, final maçında Fenerbahçemiz karşısında 10 dakika sahada kalırken 5 sayı 5 ribaundluk bir performansa imza atmıştı. Ekaterinburg'la lig ve federasyon kupası şampiyonlukları da yaşayan Hollingsworth, 2012 yılından bu yana A Milli Basketbol Takımımızın da formasını giyiyor. 2012 Londra Yaz Olimpiyat Oyunlarında 5. olan takımın da en önemli oyuncularının başında geliyordu. Birleşik Devletler karşısında 11 sayı 8 ribaunda imza atan 24 yaşındaki oyuncu çeyrek finalde Ay Yıldızlılar Rusya'ya 66-63 kaybederken de 22 sayıyla takımın en skorer ismiydi. Quanitra Hollingsworth'in sözleşmesi 2 yıllık...

ISABELLE YACOUBOU KİMDİR

Kariyerine 2003 yılında ülkesi Fransa'nın Tarbes takımında başlayan Isabelle Yacoubou, 7 sezon formasını giydiği takımla 2010 yılında elde ettiği lig şampiyonluğunun ardından İtalya'nın Familia Schio takımına transfer oldu. Familia Schio'da geçirdiği tek sezonda İtalya Ligi zaferini de elde eden başarılı oyuncunun sıradaki durağıysa İspanya'nın Ros Casares ekibiydi. Hocamız Iniguez'in çalıştırdığı Ros Casares İstanbul'un ev sahipliğinde düzenlenen Bayanlar Euroleague 8'li finallerinde finalde Rivas Ecopolis'i yenerek şampiyon olurken, Yacoubou takımın önemli isimlerinin başında yer alıyordu. Fransız oyuncu takımla birlikte 2011-2012 sezonunda ayrıca ispanya liginde de şampiyonluk yaşadı. 2012 yaz olimpiyat oyunlarında Fransa Milli Takımıyla gümüş madalya kazanan 27 yaşındaki oyuncu, milli takımla ayrıca 2009 yılında Avrupa şampiyonluğu yaşadı. 2012 WNBA draftında Angel Mccoughtry'nin de formasını giydiği Atlanta Dream tarafından seçilen Yacoubou, geçen sezonu ise Rusya'nın Spartak Moskova takımında geçirdi. 1 metre 95 sanit metre boyunda ve lakabı 'Baby Shaq' olan pivot oyuncuyla 1 yıllık sözleşme imzalandı.

TUĞÇE CANITEZ KİMDİR

Basketbola İzmir'de başlayan ve basketbol eğitimini 2005 yılında Ceyhan Belediyespor alt yapısına gelerek sürdüren İzmir doğumlu 23 yaşındaki Tuğçe Canıtez, genç yaşı dolmadan basketbol kariyerini Amerika' da sürdürme kararı aldı. İlk sezonunda Amerikan Kolej liglerine oyuncu hazırlayan lise takımlarının bir üst ligi olan NJCAA'de North Idaho College'de forma giyerek iki sezon sonunda oynadığı ligde 15,2 sayı 9,4 ribaund, 1,8 top çalma ve 2,8 top kaybı ortalamalarıyla dikkat çeken 1,88 boyundaki power forward, 2006-2007-2008 yıllarında U18 Genç Milli Takım ve 2009-2010 yıllarında U20 ümit milli takım formalarını giydi. Tuğçe Canıtaz, 2010 U20 Ümit Kızlar Avrupa Şampiyonasında toplamda ortalama 9,9 ribaund alarak bu alanda şampiyonanın en iyi ikinci oyuncusu oldu.

Ümit Milli Takımımızda gösterdiği performans ile A Milli Takım kadrosuna çağrılan Canıtez, 2011 Kadınlar Avrupa Şampiyonasında final oynayan takım kadromuzda ve devamında 2012 Londra Olimpiyatlarında Olimpiyat 5.'si olan A Milli Takım kadromuzda yerini almayı başardı. Canıtez, bu sezon ise bir ilki gerçekleştirerek bir sezonda iki hafta üst üste ve toplamda 3 kez 'Haftanın oyuncusu' seçildi. Bu sezon, ortalama 28,8 dakikada 21,3 sayı ve 12 ribaundluk performansı ile yeniden ikinci defa yılın oyuncusu seçimlerinde ilk sırada yerini korumaktadır. Westmont College ile Amerika Şampiyonluğuna ulaşan Tuğçe Canıtez, 3 sezon boyunca sarı lacivertli forma için ter dökecek.