Spor Hekimliği kongresi İzmir'de başladı

Ege Ajans- Bu yıl 14.kez düzenlenen Ulusal Spor Hekimliği Kongresi Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Muhiddin Erel Amfisi’ nde yoğun bir katılımla başladı. Ulusal Spor Hekimliği Kongresi Spor hekimliğinin Türkiye’de tıpta bir uzmanlık alanı olarak yerini almasını sağlayan Prof. Dr. Necati Akgün önderliğinde gerçekleştirildi.

Etkinlikte amaç spor yaralanmalarını en aza indirmek ve kronik hastalıkların tedavisinde egzersizin önemi üzerine bilgi aktarmak. Kongrenin Eş Başkanı Prof. Dr. Oğuz Karamızrak;

“Spor Hekimliği Enstitüsü 1974 yılında Necati Akgün hocamızın önderliğinde kuruldu. Daha sonra da tıp fakültesine bağlı bir bilim dalı olarak 90’ ların ortasında ise anabilim dalı haline geldi. Türkiye’deki spor hekimlerinin önemli bir bölümüne ilk eğitimlerini burada verdik. Bu da Ege Üniversitesi’nin ilklerinden biridir. Spor yaralanmalarını engellemek ve kronik hastalıkları spor ile yenmek amacıyla bu kongreyi düzenledik, ilgilerinden dolayı bütün katılımcılara teşekkür ederim” dedi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu:

“Spor hekimliği Anabilim dalımızın organize ettiği 14. Spor Hekimliği Kongresi 1973 yılında Spor Hekimliği Enstitüsü olarak ilk defa Ege Üniversitesi tarafından düzenlenmesi bizleri mutlu etti. Spor Hekimliği Kongresi’ nin bu konuda yenilikler ve güzellikler getireceği düşüncesindeyim” diye konuştu.

Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Silkü ise “Bu yıl 14. kez gerçekleşen kongrede bilimsel önderliğin ötesinde, aynı zamanda sporu yaygınlaştırmak ve kültürel etkinliklerle bütünleştirerek tüm öğrencilere yaymak amacını taşıyoruz. Bu anlamda biz Spor Hekimliği Anabilim dalımızın bu nitelikli kongreye ev sahipliği yapmasından oldukça mutluyuz.” dedi.

Kongrede konuşan yabancı katılımcılardan Jan Ekstrand “Futbolda Yaralanmaların Önlenmesi”, Edvin Dervisevic “Spor yaralanmalarında Rehabilitasyon”, Marija Andjelkovic ise “Genç Futbolcularda Beslenme ve Besin Ekleri Kullanımı hakkında bilgi verdiler. Kongrede sunulan dans gösterisi etkinliğe renk kattı.