CHP'nin Manisa adayı Özel

Manisa’da MHP ve AK Parti’nin büyükşehir adaylarının kesinleşmesinin ardından gözler CHP’ye çevrildi. CHP’nin Manisa Büyükşehir Belediyesi adayı olarak gösterilen CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel’in Parti Meclisinde onaylanması bekleniyor.

Manisa Büyükşehir Belediye başkan adaylarının MHP’de ve AK Parti’de kesinleşmesinin ardından CHP’nin adayı merak konusu oldu. CHP İl ve ilçe teşkilatlarının ortak kararı olan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel’in isminin 22 Aralık’taki meclis toplantısında onaylanacağı açıklandı.

CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan tabanın, il ve ilçe teşkilatlarının Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusunda ortak karar kıldığı tek ismin CHP’li vekil Özel olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Biz başka partiler gibi tabanın istediği ayrı, genel merkezin isteği ayrı olan partilerden değiliz. Tabanımızda, ilçelerimizde ve il teşkilatımızla ortak bir isimde karar kıldık. Yerel seçim yarışına sayın vekilimiz Özgür Özel ile birlikte girmeye karar verdik. Bu kararımızı ise genel merkezimize ilettik. Genel Merkezimiz de Özel’de mutabık kaldı."

MANİSA'DA DÜZENLENECEK MİTİNGTE AÇIKLANACAK

22 Aralık’taki parti meclisi toplantısında büyükşehir adayı Özel ile birlikte 17 ilçenin belediye başkan adaylarının isimlerinin onaylanacağı kaydeden Kaplan, "22 Aralık tarihinde parti meclisimiz bu isimleri onaylayacak. Ancak kamuoyuna buna ilişkin bir açıklama olmayacak. Çünkü Özel’in ve ilçelerdeki kesin adayların isimleri Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun Manisa Cumhuriyet Meydanı’nda yapacağı büyük bir mitingle açıklanacak. Mitingi yılbaşı öncesi düzenlemeyi düşünüyoruz" diye konuştu. CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel de, Manisa’da düzenlenecek büyük miting ile adayların açıklanacağını belirterek, "Ardından büyükşehiri almak için önemli bir yarışın içine gireceğiz. Hareketli bir süreç bizi bekliyor" dedi.