Zeren takım doktorluğunu anlattı

14.Uluslararası Spor Hekimliği Kongresi, Ege Üniversitesi Muhiddin Erel Amfisi’ nde yapıldı. Ülkenin önde gelen spor hekimlerinden Dr. Bülent Zeren “Takım Doktoru ve Teknik Ekip İlişkileri” başlıklı sunumunda takım doktorlarının görevlerini anlattı.

Bülent Zeren; “Takım doktoru, sporcunun sağlığını her koşulda koruma ve ona zarar vermeme gibi ahlaki bir sorumluluğu olduğunu asla unutmayan kişi olmalıdır. Sağlık ekipleri sporda başarının elde edilmesinde teknik ekiplerin ardındaki önemli güç kaynağıdır. Teknik ekipler bu güç kaynaklarından yararlanabildikleri ölçüde başarılı olurlar” diye konuştu.

Sunumunun ardından Dr. Çetin İşleğen tarafından Dr. Bülent Zeren’e plaket verildi. Kongrede Jan Ekstrand ve Petra Zupet, “Futbolda Kas Yaralanmaları” ile “Spor Yaralanmalarının Önlenmesinde Fonksiyonel Testlerin Kullanımı ve Önemi” hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Spor Hekimliği Anabilim Dalı’nda Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Metin Ergün, “Milli takımda sağlık organizasyonu” adlı sunumunda; “15 yıl öncesine baktığımızda takımlarda sağlık ekibi olarak 1 doktor ve masör bulunurken, günümüzde artık takım doktorunun yanı sıra fizyoterapistler, masörler, spor psikologları, beslenme ve diyet uzmanları, performans uzmanlarının da sağlık ekibi içinde yer aldığını görüyoruz.

Takım doktorları olarak sporcuların sağlık durumlarını yıl boyunca kontrol ediyoruz.” diyerek spor hekimliğinde gelinen noktaya dikkat çekti.

Yaprak Han/Ege Ajans