Denizlispor'da istifa şoku

Denizlispor'da Yusuf Şimşek ile birlikte görev alan ve takımın toparlanmasında önemli pay sahibi olan futbol direktörü Ümit Turmuş, istifa etti.

Turmuş, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Denizlispor kulübünde Yusuf Şimşek’in isteğiyle görev aldım. Karşılıklı güven, saygı ve planlı çalışmayla ; kesin düştü gözüyle bakılan takımımız,geçen 2 ayı aşkın sürede 9 maçta 1,55 puan ortalaması yakalamış ve 18.sıradan 13.sıraya çıkmıştır.

Denizlispor son 9 maçı baz aldığımızda lig 5.sidir. Buraya esas geliş amacım; Denizli futbolunun yeniden yapılanmasında “kulüp mühendisliği” yada “tasarımcılığı” idi. Bu çerçevede : İzleme ekipleri (scout) oluşturarak; önce Denizli ve yöresi sonrasında Türkiye ve Dünya genelinde bize uygun yetenekli oyuncuları kulübe kazandırmak.

Data ; Bilgi işlem merkezi oluşturarak yetenekli oyuncu havuzu oluşturarak, bunların kayıt altına alınması. Pilot takım yada takımlar oluşturma; Bu çerçevede önce denizlideki Belediyespor ve Kızılcabölükle beraber ortak bir çalışma yaratmak.

Sonrasında yurtiçi ve dışı bu faaliyetleri büyütmek. Gençlik geliştirme (altyapı) faaliyetlerinin yeniden yapılanmasına ve A takımda benimsenen oyun sisteminin burada da uygulanmasıyla, yukarıya çıkan futbolcuların kolay adaptasyonun sağlanması.

Yusuf Şimşek hocamızın başarılı futbolculuk yaşamından sonra, yeni Teknik Adamlık kariyerinde tecrübelerimi paylaşma ve danışmanlık yapma.

Transferi planlamak, sözleşme detayları ve saha dışında tüm futbolcu sorunlarıyla ilgilenmek. Denizlide futbolla ilgili tüm birimlerle (Besyo-Tüfad-Askf vb.gibi) birlikte İnsan ve sporcu kaynaklarının sürekliliğini sağlama.

Yukarıdaki faaliyetleri yönetim adına “Futbol Direktörü” ünvanıyla görev yapmak üzere geldiğim Denizlispor'da , bu görevleri yapacak bir yetkilendirme 2 ayı aşkın süredir yapılmamıştır.

30 yılı aşkın sahalarda yurt içi ve dışı Teknik Adamlık yapmış,  Antalyasporda maç başına 1.8 ve KSK'da 1.9 puan ortalamaları yakalamış bir kişi olarak “diplomasını kiralayan” adam konumuna düşmek istemediğimden, görevimden istifa ediyorum.

Keyifle çalıştığım,Yusuf Şimşek,Teknik heyet,Futbolcular ve Denizlisporun , bundan sonraki maçlarda da başarılarının devamını dilerim."