İzmir'de üniversite camiasını sarsan cinayet

İzmir'in Buca İlçesi’nde, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde öğretim görevlisi Serpil Erfındık, eski eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Oğlunu da yanına alarak kaçan zanlı için Erfındık’ın aldırdığı koruma kararının süresinin cinayet günü sona erdiği ortaya çıktı.

Olay, dün öğle saatlerinde Buca’ya bağlı eski belde Kaynaklar’da meydana geldi. Dokuz Eylül Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde öğretim görevlisi 38 yaşındaki Serpil Erfındık, üç yıl önce hayatını birleştirdiği 36 yaşındaki V.A.’dan geçen temmuz ayında, şiddet gördüğü gerekçesiyle boşandı. Ancak eşinin boşanmasına rağmen V.A., Serpil Erfındık’ı rahatsız etmeye devam etti. Bunun üzerine eski kocasına karşı koruma kararı aldıran Erfındık, evinin bulunduğu bölgede jandarma, Tınaztepe yerleşkesindeki okuluda ise polis ya da özel güvenlik görevlilerince korundu.

KORUMA KARARININ BİTTİĞİ GÜN GELİP DEHŞET SAÇTI

Eşini sürekli rahatsız eden V.A., koruma kararının bittiği gün oğlunu görmek için Serpil Erfındık’ın evine gitti. Erfındık da annesi Tülay Aksakal’ı arayıp, eski eşinin oğlunu görmek için geldiğini ve ne yapması gerektiğini sordu. Anne Aksakal, oğlunu görmesine izin vermesini söyleyince, Serpil Erfındık eski kocasını eve aldı. Oğlunu görme bahanesiyle eve giren V.A., burada Erfındık’la tekrar tartışmaya başladı. V.A. tartışma sırasında, oğlunun gözleri önünde Serpil Erfındık’ı 6 yerinden bıçaklayarak öldürdü.

V.A. daha sonra oğlunu alarak kaçtı. Aradan bir süre geçtikten sonra kızını arayanan anne Tülay Aksakal, telefona cevap vermemesi üzerine yakınlarıyla eve gidince korkunç manzarayla karşılaştı. Nöbetci savının incelemesinin ardından Serpil Erfındık’ın cesedi, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

###12690###

TEKRAR KORUMA İÇİN BAROYA BAŞVURMUŞ

Eski eşinin kurbanı olan Serpil Erfındık’ın, tekrar koruma kararı aldırmak ve eşinden kalan yüklü miktardaki borçları ödememek için geçen cuma günü, İzmir Barosu Kadın Hakları Danışma Merkezi’ne başvurduğu anlaşıldı. Anne Tülay Aksakal, "Kızımın peşini bırakmadı. Onun parasını yemek istedi. Vermeyince de sürekli dövdü. Şimdi de onu öldürdü. Kızıma kaç kez söyledim bırak mesleğini, yanıma gel dedim ama yapmadı. Katilin bir an önce bulunmasını istiyorum" diye feryat etti. Oğlunu babasının evine bıraktığı belirlenen V.A.’nın yakalanması için soruşturmanın sürdüğü bildirildi.