Sahaya giren o taraftar konuştu

Kasımpaşa-Beşiktaş maçında sahaya giren Mustafa Özel savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken hakkında seyirden men yasağı konuldu. Adliye çıkışında konuşan Mustafa Özel; "Ben de Fernandez'e edilen küfür ve hakaretlerden dolayı onun elini sahada kaldırıp büyük bir topçu olduğunu söylemek için sahaya girdim. Herhangi bir kötü amacım yoktur. Beşiktaş camiasından ve bütün Beşiktaşlılardan özür diliyorum. Herkesten özür diliyorum" dedi.

Kasımpaşa-Beşiktaş maçında sahaya giren Mustafa Özel emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheli Spor Savcısı Taner Tabel tarafından sorgulandı. Savcı Tabel, sorgunun ardından şüphelinin, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi.

“FERNENDES'E SARILMAK İSTEDİM"

Özel'in ifadesinde “Beni ittiler stada düşerek girdim. Maç boyunca Fernandes'e çok küfür ettiler, tükürdüler. Çok üzüldüm. Yanına gidip sarılıp elinin havaya kaldırmak istedim. Saldırmaya çalışmadım" dediği öğrenildi. 

SEYİRDEN MEN YASAĞI

Savcılık sorgusunun ardından Özel hakkında 6222 sayılı yasanın 16/2 maddesince 'yasak alana girme suçu' ve TCK 86/2 de 'yaralama' suçundan işlem yapıldı. Hakkında herhangi bir adli kontrol hükmü uygulanmayan Özel'e seyirden men yasağı konularak savcılıktan serbest bırakıldı.

FERNANDES'E ŞİKAYETÇİ OLUP OLMADIĞI SORULACAK

Fernanades'in şikayetçi olmadığı gerekçesiyle şüpheli Özel hakkında yaralama suçundan dolayı ifadesi alınmadı. Önümüzdeki günlerde Fernandes'in uzlaşıp uzlaşmamak konusunda ifadesine başvurulacağı öğrenildi. Fernanades şikayetçi olmazsa Özel hakkında yaralama suçundan dava açılmayacak.

HERKESTEN ÖZÜR DİLİYORUM

Adliye çıkışında Mustafa Özel'i yakınları alkışlarla karşıladı. Özel, "Benim Beşiktaşlı bir futbolcuya en son yapacağım şeylerden biridir tekme atmak. Tekme olayı kesinlikle doğru değildir. Bilet bulamadığım için Kasımpaşa taraftarlarının arasında maçı seyretmek zorunda kaldım. 3. dakikada Almeida'nın atmış olduğu golden sonra sevincimden dolayı bunları yaptım. Kasımpaşa taraftarlarının 80. dakikadan sonra benim Beşiktaşlı olduğumu görmelerinden sonra beni sahaya itelediler. Ben de Fernandez'e edilen küfür ve hakaretlerden dolayı onun elini sahada kaldırıp büyük bir topçu olduğunu söylemek için sahaya girdim. Herhangi bir kötü amacım yoktur. Beşiktaş camiasından ve bütün Beşiktaşlılardan özür diliyorum. Herkesten özür diliyorum" diye konuştu.