Bahane yok, limit yok!

Hiçbir bedensel engelin pozitif düşüncenin gücüne karşı koyamayacağını yaptıkları break dans gösterisi ile dünyaya duyuran ILL-Abilities, 8-9 Mayıs’ta atölye çalışmaları ve dans gösterileri ile İzmir Üniversitesi’ne konuk olacak.

2007 yılından bu yana Kuzey Amerika’dan, Avrupa ve Asya’ya düzenledikleri turneler ile “Bahane yok, limit yok!” diyen ILL-Abilities, Türkiye’deki ilk ziyaretini İzmir’e yapacak.

8-9 Mayıs tarihlerinde atölye çalışmaları ile İzmir Üniversitesi’ne konuk olacak ünlü dans grubu, dans gösterilerini 8 Mayıs’ta saat 20.00’de Ege Park AVM’de gerçekleştirecek. Amerikan Büyükelçiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Çağdaş Özürlüler Yaşam Derneği desteği ile İzmir’de bir dizi etkinlik gerçekleştirecek grubun ziyareti öncesi, Amerikan Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Asistanı Rana Hanna, İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş’i ziyaret etti.

Engelli dansçılar Redouan “Redo” Ait Chitt, Sergio “Checho” Carvjal, Tommy “Guns” Ly, Jacob “Kujo” Lyons, Luca “Lazylegz” Patuelli ve DJ Benny Lava’yı İzmir Üniversitesi’nde konuk etmekten büyük mutluluk duyacaklarını ifade eden Rektör Erciyeş, “Engelli öğrencileri bulunan, ampüte basketbol takımı sponsoru, engellilere daha konforlu bir yaşam sunabilmek için her sosyal platformda yer alan bir üniversite olarak, dünyaya böyle pozitif mesaj vermek için çaba sarf eden ILL-Abilities grubuna ev sahipliği yapacak olmaktan dolayı çok mutluyuz” dedi.

Prof. Dr. Erciyeş, üniversitelerin toplumda bu konuda farkındalık ve bilinç oluşturmada çok önemli bir role sahip olduğunu vurguladı. İzmir Üniversitesi Genel Sekreteri İzzet Özkeresteci’nin de hazır bulunduğu ziyarette Amerikan Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Asistanı Rana Hanna, İzmir Üniversitesi’ne projeye verdikleri destek için teşekkür etti.