Avni Anıl Karşıyaka'da anıldı

Türk Sanat Müziği’nin en büyük bestekarlarından biri olan Avni Anıl Karşıyaka’da adına düzenlenen gecede anıldı. Karşıyaka Belediye Konservatuarı Türk Sanat Müziği korosunun “Seni Unutmadık Avni Anıl” isimli konserinde sevenleri salona akın etti.

Şef Mihriban Sayın yönetimindeki koro, Avni Anıl’ın unutulmaz eserlerini seslendirirken, seyirciler de sanatçılara eşlik etti. İki bölümden oluşan konserin ilk bölümünde Kürdilihicazkar ve Nihavent makamındaki eserler seslendirildi.

Bestekarın “Gün be gün yaşanan o hatırayı unutup bir yana atmak olmaz ki!” dizelerinden esinlenerek hazırlanan gecede Avni Anıl’ın unutulmayacağı bir kez daha dile getirildi.

“Kader Kime Şikayet Edeyim Seni Bilmem, Gün Be Gün Yaşanan O Hatırayı, Akşamın Olduğu Yerde Bekle Diyorsun Gelmiyorsun, Şu Yalan Dünyayı Aşksız Geçirme, Bir Peri Masalı Kulaklarına, Biraz Kül Biraz Duman, Ağla Gitar “gibi 26 şarkı konserde seslendirildi.

Bülent Çarşıbaşı’nın sunuculuğunu üstlendiği gecede müziğin nameleri salonu sardı. Duygulu anlar yaşayan sanatseverler gece boyunca şarkılara eşlik etti, sanatçıları alkış yağmuruna tuttu.

Konser öncesi Avni Anıl’ın hayatından kesitlerin sunulduğu slayt gösterisi gerçekleştirildi. En duygulu an ise 2002 yılında Avni Anıl’ın Karşıyaka Belediyesi Türk Sanat Müziği korosunun konserine katılıp, Mihriban Sayın’ın daveti üzerine sahneye çıkması anını yansıtan sunum oldu. Koroyu yöneten sanatçı, koro şefi Mihriban Sayın, Avni Anıl’ın bestelerinin asla unutulmayacağını kaydederek, “Her zaman sahip çıkacağız. Sizlerin bu ilgisi halkımızın da bestecimize sahip çıktığını gösteriyor. Hepinize teşekkür ediyorum“ dedi.