Diyarbakırlı gazeteciler İzmir'de...

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından yapılan organizasyonla Diyarbakır’da görev yapan 26 basın mensubu, kentler arası dostluk ve işbirliğinin arttırılması amacıyla düzenlenen geziyle İzmir’e geldi.

Diyarbakırlı gazeteciler, İzmir’de barış sürecinin nasıl algılandığının izini sürdü. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, “Barışı doğu da yaşayan da batı da yaşayan da ister. İzmirli de barıştan yana. Yeter ki bazı duygular kaşınmasın” dedi.

Basın Yayın ve Enformasyon İzmir İl Müdürü Deniz Dev’in ağırladığı Diyarbakır’dan gelen 26 gazeteci, önce İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, EXPO temasları nedeniyle yurt dışında olduğu için gazetecilere Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan evsahipliği yaptı.

BYEGM İl Müdürü Deniz Dev, İzmir ve Diyarbakır arasında dostluk ve işbirliğinin artırılması amacıyla gezi gerçekleştirileceğini bildirdi. Dev, iki kentte görev yapan yerel ve ulusal medya mensupları arasında kaynaşmayı sağlamak istediklerini belirtti.

Diyarbakırlı gazeteciler Başkan Vekili Sırrı Aydoğan’a barış süreciyle ilgili Ege Bölgesi ve İzmir’in bakış açısının ne olduğunu sordu.

Aydoğan, “Önce çeken bilir. Siyasi, ekonomik ve yaşamsal sıkıntıları çeken bilir. Ancak barışı istemeyen insan olamaz. Şahsi çıkarı olanlar dışında barış istemi açısından batı ve doğuda yaşayan insan arasında fark yoktur. Yeter ki provakatif bazı girişimler olmasın. Kimse tahrik edilmesin. Bazı duygular kaşınmadıktan sonra herkes barış ister. Bu iş hükümete bırakılmadan önce halklar arasında çözülse daha iyi olurdu” dedi. Aydoğan, İzmir’in geçmişi itibariyle birlikte yaşama alışkın, barışçıl bir kent olduğunu, bunun kolay kolay bozulamayacağını da belirterek, 4 milyonluk kentte meydana gelmiş 3-5 olayın da kente maledilemiyeceğini dile getirdi. Aydoğan, kaynaşmayı sağlamak için belediyenin gençler ve kadınlara yönelik başarılı çalışmaları olduğunu de dile getirdi. Diyarbakırlı gazateciler Aydoğan’a günün anısı olarak fincan takımı hediye etti. Aydoğan da İzmir’i tanıtan kitaplar ve ajanda verdi.