Askeri tersanede kaza

İzmir’in Karşıyaka İlçesi’ndeki Alaybey Askeri Tersane’de bakımı yapıldıktan sonra denize indirilmek istenen 'TCG Değirmendere' adlı römorkör, yan yattı. Römorkörün içinde asker ve sivil işçilerin de bulunduğu, kendilerine ulaşılmaya çalışıldığı öğrenildi.

Alaybey Askeri Tersanesi’ndeki bir havuzda bakımı yapılan Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait 'TCG Değirmendere' adlı römorkör, bugün öğle saatlerinde denize indirilmek istendi. Bu sırada, römorkör aniden su alıp Karşıyaka yönüne doğru yan yattı. Olay sırasında bazı kişilerin yaralandığı ve Karşıyaka Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı belirtildi. Öte yandan, römorkörde bulunan asker ve 2 sivil işçiye ulaşılmaya çalışıldığı öğrenildi.


KURTULAN 6 ASKER HASTANEDE

Römorkör havuz içinde yan yatarken, üzerindeki 6 askerin denize atlayıp kurtuldukları ortaya çıktı. Bu askerlerden 5'i Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne, diğeri de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Geminin içinde başka personel olup olmadığı konusunda dalgıçların inceleme yapacağı bildirildi.

 

RÖMORKÖRÜN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

İzmir Alaybey Askeri Tersane’de, bakım sonrası denize indirilirken yan batan ”TCG Değirmendere” adlı römorkörün teknik özellikleri;

Boyut (Boy-En-Draft): (51*11.5*6.1) metre

Deplasman Tonaj: Tam yük: 1580 ton.

Ana Tahrik: 2* Dizel / 2300 HP / 1 Pervane

Sürati: 13.5 kts

Personel: 4 Subay, 17 Astsubay, 5 Uzman Erbaş, 18 Erbaş/Er