Ayvalık, İzmir Devlet Senfoni'yi ağırladı

Ayvalık Belediyesi önceki akşam hafızalardan silinmeyecek bir müzik şölenine ev sahipliği yaptı. Ayvalıklıların yoğun ilgi gösterdiği konser, her eser bitiminde dakikalarca ayakta alkışlandı.

Salonun tamamını dolduran sanatseverlere açılış konuşmasını yapan Orkestra Müdürü Ender Ünal; İkinci Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü’nün isminin verildiği bu kültür merkezinde bulunmaktan çok mutlu olduklarını dile getirdi. Ayvalık Belediyesi’ne misafirperverliği için teşekkür etti.

Sanatseverlerin yeni yılını kutlayarak, onlara yeni yıl dileklerini iletti. Şef Nesrin Bayramoğulları önderliğinde, Sinan Kurşun’un J.Rodirigo ‘’Aranjyuez’den gitar konçertosu eşliğindeki dev kadro izleyenleri büyüledi. Şef Bayramoğulları’nın izleyenlerin alkışlarını da resitale dahil etmesiyle renkli görüntüler ortaya çıktı. İzmir Devlet Senfoni Orkestrası bugün bünyesinde bulunan 99 kişilik sanatçı kadrosu ile ülkemizin en büyük sanat kurumlarından biri olmuş ve çok sesli müzik alanında olağanüstü başarılar göstererek, dünyaca ünlü orkestralar ile yarışacak seviyeye ulaşmıştır.