18 yaşındaki gelinden 5 aydır haber yok

İzmir’in Torbalı ilçesi Ahmetli Köyü’nden Özbey Mahallesi’ne 2.5 yıl önce gelin giden 18 yaşındaki Mine Deveci, 5 ay önce 'Yüzük alacağım' diye çıktığı evine dönmedi. Kaybolduğu günden beri her yerde onu arayan ailesi, kızlarının eve dönmesi için çalmadık kapı bırakmadı.

Yaklaşık 5 aydır haber alamadıkları Mine Deveci’nin ailesi her yerde kendisini arıyor. Volkan Deveci ile evlenen ve 1 yaşında bir oğlu olan Mine Deveci, iddialara göre şiddetli geçimsizliğe dayanamayarak evini terk etti. Mine Deveci’nin ağabeyi Mehmet Şınığ, “Bacım evine dön. Biz sana sahip çıkarız. Hiçbir şeyden korkmana gerek yok. Seni çok özledik. Oğlun da seni çok özledi. Gel bize sığın, biz senin her zaman yanındayız. Kocasından korkuyor olabilir. Ona artık kimsenin zarar vermesine izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

YÜZÜK ALMAYA GİTTİ, BİR DAHA DÖNMEDİ

Ramazan Bayramı’ndan bir gün önce "Yüzük alacağım" diyerek evden ayrılan kardeşinin geri dönmediğini belirten ağabey Mehmet Şınığ, köylülerden birinin Hamam Sokağı’nda onu koşarken gördüğünü söylediğini anlattı. Kardeşinin kendilerine bir kez bilinmeyen bir numaradan ulaştığını kaydeden Şınığ, “İyi olduğunu, İzmir civarında olduğunu söyledi. 1 yaşında oğlu var. Çocuk her gün ağlıyor. Her yerde onu arıyoruz. Kardeşimi çok özledik. Onu tanıyan, gören varsa haber versin. Biz onu tek başına bırakmayız. Sahip çıkarız. Biz onun ailesiyiz. Babam üzüntüden hasta oldu” dedi.